Бургас
Екшън в езерото Вая
TразмерT

Инспектори на „Рибарство и контрол“ - Бургас извършиха планирана проверка с патрулна лодка ИАРА 29 в акваторията на Черно море, в близост до квартал Крайморие и във водите на защитена местност  Узунгерен. В хода на проверката не са констатирани нарушения. Проверките бяха насочени към язовир Мандра, където бяха установени  мрежи с обща дължина 100 м.

След получен сигнал на тел.112, екип от инспектори на ИАРА  отново организират проверка на язовир Мандра, където са установени и извадени от работно положение хрилни мрежи с обща дължина 100 м. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

По време на проверката, служителите на ИАРА получават втори сигнал за извършване на нерегламентиран риболов в езеро Вая. Същият екип от служители, заедно с доброволни сътрудници преориентират проверката и се насочват към посоченото място от сигнала. Пристигайки на посоченото място, инспекторите забелязват лодка с  трима души, които залагат мрежи във водоема. Докато инспекторите пускат патрулната лодка във водата, нарушителите ги забелязват. Възпрепятстват проверката. Следва гонка  и нарушителите успяват да избягат.Укриват  се в гориста местност около езерото. От водите на Вая са извадени 8 мрежи с обща дължина 400 м. с уловен в тях шаран. Рибата е върната обратно във водата, а мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

От ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията  и за съдействието на доброволните сътрудници.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Доц. д-р Ангел Кунчев с важна визита в Бургас
КОЦ-Бургас получи най-съвременната медицинска апаратура
Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.