Спорт
Еди Назарян бе посрещнат със сълзи и подаръци в Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Щом станах европейски шампион, значи знаех, че ще го постигна този успех. Трябва винаги като излизаш да се бориш, независимо с кой, да имаш хубава настройка преди срещата. Да си намислиш тактика и като излезеш просто да знаеш, че само ти трябва да атакуваш и ти трябва да си победителят в тази среща, никой друг. Щастлив съм, че зарадвах Бургас и България.

Това заяви днес в заседателната зала на община Бургас Едмонд Назарян, където бе посрещнат с клубния си треньор Николай Дачев от кмета Димитър Николов. Състезателят на клуб „Бургас“ стана европейски шампион за мъже по класическа борба в категория до 55 кг. С успеха си в Рим 18-годишния младеж е първият европейски първенец, преставляващ Бургас в класическата борба за мъже.

Еди допълни, че името на неговия баща Армен Назарян от една страна малко му тежи, защото всички очакват той да постигне успехите му и „като излизаш да се бориш трябва да му пазиш златната фамилия“.

„Това малко ми тежи, защото като излизам на тепиха, трябва да запазя тази слава. Но от друга страна ми помага – като излизам да се боря и противниците, като знаят, че съм син на Назарян, малко има напрежение и респект у тях. Така схватките ми стават по-лесни“, призна златният медалист от Италия.

Кметът Димитър Николов поздрави бореца за подвига, който сътвори в Рим. Градоначалникът изказа своите благодарности и връчи подаръци на младежа.

„Нашето момче се справи блестящо, гордеем се с този наш шампион. Убеден съм, че тепърва го чакат още много успехи. Изказвам своите благодарности на самия Еди, на баща му Армен, както и на клубния му треньор Николай Дачев и цялата бургаска борцова школа. Бургас и регионът са като резервоар за шампиони в борбата. Тепърва предстои възраждането на този спорт в нашия град“, заяви Николов.

Той подари на Едмонд чек, на стойност 12 000 лева, златна ВИП карта, която му разрешава 24-часов достъп до всички спортни зали в града, както и картина, специално за неговата майка. Кметът предложи на Назарян да ръководи мастер клас по борба за всички талантливи борци в Бургаска област.

На срещата присъства и Николай Дачев, човекът, който заедно с Димитър Николов, успяха да докарат Еди Назарян в Бургас. Наставникът и председател на клуб „Бургас“ заяви, че медалите за неговия състезател тепърва предстоят.

Назарян-младши заедно със своя клубен треньор Николай Дачев

„Преди пет години в националния отбор за момчета видях качествата на Едмонд и бях сигурен, че той може да бъде стимул за децата от нашия клуб. Тогава имаше натиск срещу привличането му. Благодаря на г-н Николов, че се съгласи да вземем Еди при нас. Надявам се в близко бъдеще градът ни да има и олимпийски шампион. В миналото, когато говорих с кмета, му заявих, че искам да възродим борбата в Бургас, по-специално класическата, тъй като тя е на по-заден план, защото градът ни има много величия в свободната борба“, добави Дачев.

Сред присъстващите в залата бе и легендата Дончо Жеков, който не скри емоциите си, докато поздравяваше еврошампиона.

Легендата Дончо Жеков видимо бе развълнуван при срещата си с европейския шампион 

„Няма в света човек на 18 години, който да успее да надвие двама европейски шампиони! заяви през сълзи той. Трябва да го предпазим от контузии и да го запазим от Бургас, защото има големи апетити към него. С Едмонд можем да напълним залите в града. Трябва да му осигурим добри условия тук, аз също ще помагам с каквото мога. Той показа, че може и съм убеден, че този негов успех в Рим е само началото“, каза Жеков.

Накрая бе прочетен и поздравителен адрес от Христо Маринов, президент на родната ни федерация по борба. Желанието на ръководството е, през 5-7 юни в Бургас, съвместно с едноименния местен клуб, да се проведе Европейско първенство за момчета в свободен и класически стил.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургаски клуб по водни спортове стартира кампания Аз тренирам вкъщи
Насрочиха нова дата за Европейското по борба в Бургас
Какво е бъдещето на спортните залози по време на Карантина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.