Любопитно
Доц. Андрей Чорбанов от БАН:Носенето на ръкавици е опасно
TразмерT

Можем да сглобим ваксина до 3 месеца, но обществената поръчка после ще я забави до 1 година

Слагането на ръкавици от сервитьорите е опасно, каза пред Нова ТВ доц. Андрей Чорбанов от БАН. Самата кожа е непропусклива за корона вируса и носенето им е абсолютно безсмислено, по-добре е да се мият по-често ръцете, отколкото да се носят цял ден и с тях да се пипа всичко, каза той. Според него и седенето на пейките не е опасно. Според него е безсмислено и пръскането от въздуха.

Ако вирусът бе толкова устойчив, нямаше да има само 4 млн. души заразени, те щяха да са 4 милиарда, каза още доц. Чорбанов.

В нормална ситуация по конституция никой не може да вкара 60-годишни в болница, ако те не желаят, макар да са с коронавирус, смята .доц. Чорбанов.

В рамките на 3 месеца ние можем да сглобим ваксина, но проблемът е, че обществените поръчки се бавят до 1 година, съобщи доц. Чорбанов. дори когато реактивите са препоръчани от института "Пастьор", ние пак трябва да минем през обществена поръчка, каза доц. Чорбанов.

Според него голямото забавяне идва от тестовете, защото изпитанията траят година. Тестовете за безврезност са много важни, те са много бавни, но ако се ускорят, се поема голям риск за страничните ефекти.

Докато не мине цялото население през този вирус, този вирус ще си живее, каза доцентът.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Скромно начало бележи почитта към светите братя в Бургас
Очаква ни слънчев ден с леки превалявания
Абитуриентка сбъдна мечтата си във време на пандемия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.