Айтос
Днес Айтос открива паметника на загиналите воини
TразмерT

Представителният духов оркестър на ВМС-Варна, почетна рота и айтоските гвардейци ще застанат пред него

 

Днес, на 12 септември 2019 година, от 11.00 часа, Община Айтос и Инициативен комитет «Воинска памет" - Айтос организират възпоменателно тържество за откриването на паметника на загиналите във войните айтоски воини.

Лично, Контраадмирал Кирил Михайлов - Командир на ВМС — Варна, оказа неоценимо съдействие за отдаване на заслужена почит към айтозлии, убити на фронта. По повод откриването на паметника, днес в Айтос ще гостуват Представителният духов оркестър на ВМС - Варна и почетна рота от Военно формирование 32890 - град Бургас. Паметникът ще бъде осветен от ставрофорен иконом Ромил Негозов, военни моряци и VІ Ученически гвардейски отряд ще отдадат заслужена почит. Венци и цветя ще поднесат Министерство на отбраната, народни представители от 44-ото Народно събрание, ВМС-Варна, Областна управа - Бургас, Общината, Общинският съвет, национални, областни и общински патриотични организации.

Изключителна е финансовата помощ на Министерството на отбраната, което предостави сумата от 8000 лв. за изграждането на паметния знак. От името на айтоското гражданство, Община Айтос и ИК "Воинска памет" поднасят специална благодарност и към фирмите, които направиха много ценен партиотичен жест към Айтос и безвъзмездно участваха с материали, труд и техника в строителството на паметника.

Изключителната благодарност на Айтос и айтозлии е към ЗКС "ЛОЗОВО" с директор Димитър Кехайов за стоманено-бетонните конструкции, на «МЕТАЛСТРОЙ» - Бургас за безвъзмездно предоставения 120-тонен кран, на «ЕЛИТКАРСТРОЙ" - Ямбол за изкопа, насипа и паветата около паметника, за монтажа - на «ЕЛМОН» ГРУП - Варна за монтажа на стоманобетонните елементи. Благодарност организаторите поднасят и към всички дарители на средства - организации, фирми, политически партии и граждани.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
Всички пешеходни пътеки в Айтос с нови пътни знаци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.