Приморско
Димитър Германов: Всеки е добре дошъл да се кандидатира за кмет
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Всеки е добре дошъл да се кандидатира за кмет на община Приморско. Все пак това е едно състезание на което се надявам, че всички ще изложат аргументите и мотивацията си и ще докажат своята правота. Това заяви пред журналисти настоящият кмет на община Приморско Димитър Германов относно предстоящият местен вот на 27 октомври. Германов за трети пореден път ще бъде издигнат от партия ГЕРБ. Към настоящия момент освен него официално няма други издигнати кандидати за кметското място в Приморско.

Той допълни, че ако бъде избран отново за градоначалник, с екипът му ще продължат със същата по негови думи политика, която са водили досега - силно и стабилно ръководство на общината със сериозна устойчивост.

„Ако мога да направя анализ – през 2011 година започнахме с 2 проекта, които бяха одобрени от предното ръководство на общината и без нито друг, със задължение близо 4 млн лева. В момента общината е стабилно финансово, с добър кредитен рейтинг, със спечелени над 15 сериозни проекта“, каза още кметът на Приморско.

Германов сподели, че не е успял да постигне всичко, което си е поставил като цели през 2015 година, но според него това е нормално, когато човек си поставя големи амбиции.

„Трябва да се съобразим и с факта, че ние сме община, която има лимитиран бюджет. И с него ние трябва да осигурим социалната политика, тази която е насочена към училища и детски градини. А ние категорично това го правим. Идеята ни е да участваме във възможности, които дава европейското финансиране и директно през бюджета ние да съфинансираме. Но това се отнася не само за градовете Приморско и Китен, а във всички населени места в общината, защото за нас са важни всички хора“, допълни кметът.

Димитър Германов сподели, че са много нещата, с които се гордее за изминалите четири години, които с екипа му са свършили, но отличи направеното в социалната политика.

„Ние обръщаме внимание първо на хората. Спазихме си обещанията – безплатни детски градини и детски кухни. Дофинансиране на всички дейности в училищата в Приморско и Ново Паничарево. Да не забравяме и политиката за спорта. Имаме 6 клуба, в които децата спортуват напълно безплатно. Опитваме се да ги накараме да изпитат максимално удоволствие от колективно съществуване. Продължаваме и в културно-исторически аспект. През 2011 година в Бегликташ за една година имаше общо 10 000 посещения, а сега са над 100 000. Всичко това е свързано с инвестиции и пари. А за да има пари, трябва да има добра финансова дисциплина“, категоричен е Германов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Няма заразен с коронавирус в Приморско, 29 са в карантина
Кметът на Приморско с призив към гражданите
Община Приморско с мерки срещу COVID-19
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.