Избори 2019
Димитър Данчев: Българинът има основания да се чувства достоен гражданин на ЕС
TразмерT

„Това, което си мисля днес тук, е че българинът има основания да се чувства достоен гражданин на ЕС, защото това, което виждаме – този дух и култура, са изключително интересни. Те показват една национална идентичност, която трябва да бъде предадена и в Европа“. Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Димитър Данчев по време на Националния Странджанско-тракийски събор „Фолклорен венец Божура“ край град Средец.

„Понеже се намираме в навечерието на най-българския празник 24 май, смятам, че и в цивилизационен план ние българите можем да се чувстваме горди, защото, припомням, нашите свети братя Кирил и Методий са съпокровители на Европа, а българската азбука е третата азбука в ЕС“, допълни той. По думите му, основна цел на нашите бъдещи представители в европейския парламент ще бъде да запазят и предадат този автентичен български дух и култура и в Европа, и в европарламента.

Димитър Данчев бе придружаван от народните представители от „БСП за България“ Петър Кънев и Николай Тишев, областния лидер на БСП Стойко Танков и председателя на ОбС на БСП – Средец Йона Чобанова. Те положиха цветя на паметника на Стефан Караджа в местността Божура.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
191 ще са секциите с машинно гласуване в Бургаска област
393 500 са бюлетините за областта
Пристигнаха бюлетините в РИК-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.