Созопол
Дигата на плажа в Созопол ще бъде съборена, а канцесионерът глобен
TразмерT

Концесионерът на плажа в Созопол е нарушил уведомлението за изграждане на пясъчната дига и предстои да бъде глобен,     а дигата да бъде съборена, това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

За „Тази събота” тя обясни, че предстои да бъде глобен с неустойка от 6900 лв. Освен това Ангелкова бе категорична, че е изземан неправомерно пясък от ивицата, коено е нарушение.

Министърът подчерта, че дигите са важни що се отнася до опазването на плажната инфраструктура, но заяви, че изграждането им трябва да става с предварителен диалог между определените страни.

Жителите на Созопол смятат, че мястото никога не е било заплаха за околностите. По думите им дагата се издига в центъра на хилядолетен плаг и призоваха за незабавно премахване на пясъчното ограждение.

Освен това заявиха, че е нужно да се делегират  повече права на кметовете на общините.

До понеделник багер трябва да влезе на ивицата, да събори дигата и изравни плажа. Във вторник предстои нова проверка. Ангелкова подчерта, че нова дига няма да бъде издигната.

Контролът остава в министерствата на туризма и на околната среда. Решението за защитна дига, която да пази плажа и инфраструктураата върху него пък е по преценка на концесионерите.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
Протест затрудни движението в посока Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.