Карнобат
Дезинфекцират Карнобат със самолет
TразмерT

Днес от  9 часа,  самолет ще започне да пръска над Карнобат с широкоспектърен препарат HMI® UNI S.

Препаратът е на основата на бензалкониев хлорид  и е доказано безопасен за хора, растения, насекоми и животни.

Целта на акцията е да бъдат дезинфекцирани всички точки от територията на град Карнобат – дворни пространства, тесни улици и особено места, където не е възможно да се достигне с техника.

Пръскането ще продължи през целия ден.

Акцията със самолета стана възможна с помощта на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, представлявано от Теодор Иванов.

От сдружението са предложили финансова подкрепа за мерките, които Общината използва на местно ниво  в борбата срещу разпространението на „COVID 19“ .

Зърнопроизводителите са подкрепили изцяло предложението на кмета Георги Димитров дарената сума да бъде използвана за заплащане на летателните часове на самолета, а техният член Здравко Сивов е осигурил самолет и пилот.

Необходимото количество от препарата за дезинфекция пък е пристигнало в Карнобат в отговор на молбата на кмета към колегата му от Велико Търново Даниел Панов за съдействие.  Препаратът HMI® UNI S се произвежда именно в старопрестолния град и заради засиленото търсене доставките му са почти невъзможни в момента. Въпреки това доставката е била извършена изключително бързо.

„Признавам, че в началото идеята ми за дезинфекция със самолет изглеждаше невъзможна, но хората, с които се свързах, показаха, че са готови на всичко за нас. Изказвам своята огромна благодарност за този жест и за протегнатата ръка на зърнопроизводителите от Карнобат ,Теодор Иванов и Здравко Сивов, както и на колегата ми от Велико Търново Даниел Панов. Те се притекоха на помощ в този труден момент и винаги ще помним това“ – заяви кметът Георги Димитров.

Той призова своите съграждани във връзка с предстоящата дезинфекция от въздуха да сведат до минимум излизанията от домовете си и им поднесе извиненията си заради неудобството.

 

 

.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат започна дарителска кампания за бъдещето отделение за пациенти с „коронавирус“
Превръщат старото „Родилно“ в Карнобат в място за пациенти със съмнение за „коронавирус“
Жената от Карнобат с коронавирус е пред изписване от болницата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.