Приморско
Децата на Приморско украсиха центъра с красиви великденски яйца
TразмерT

Десетки деца от СУ „Н. Й. Вапцаров“ ЦДГ „Русалка“,  рисуваха върху еднометрови яйца и багриха великденската  украса на Приморско. Хладното време не притисни малките художници и те се впуснаха с невиждан ентусиазъм  в  традиционната за града инициатива, чието начало беше поставено в 10:30 часа от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов.

Доктор Германов,  заедно с главния секретар на Община Приморско г-жа Мария Георгиева, също хванаха четките и помагаха на децата да сътворят заедно красивата украса.

Малки и големи рисуваха върху гипсови и стиропорени яйца и зайци. Малките ентусиасти имаха възможност да боядисат и над 500 истински яйца, които ще бъдат занесени в храм Св. св. Кирил и Методий“, както и в домът за възрастни хора в с. Ясна поляна.  С тях жителите и домуващите ще имат възможност за се „сборят“ за здраве.

Традицията първото яйце да е червено бе спазена, председателя на общински съвет Приморско г-жа Златина Тюлиев, боядиса първото яйце, с което намаза челата на децата.

Програмата  за Велики четвъртък продължава в град Китен, където също ще се боядисват яйца от 17:00ч часа пред кметството в Китен. Тя също обхваща разнообразни забавления за малки и големи. Боядисване на големи великденски яйца, игри и веселба за деца, танци на открито, поздрави от самодейните групи на местното читалище и народни песни са част от проявите, с които китенци ще отбележат празника. Жителите са избрали именно във Велики четвъртък да организират благотворителен базар в помощ на лечението на своя съгражданин Николай Паскалев Георгиев, които се бори с тежко онкологично заболяване. Желаещите да се включат в базара могат да го направят  до 16:00ч., като занесат  изработените артикули за продажба, а началото на базара ще бъде поставено в 18:00ч.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин
Отварят детските градини в Приморско на два етапа
Първите билбордове с реклама за Приморско и Китен вече са на АМ „Тракия“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.