Избори 2019
Деница Златева, БСП: „Имаме подготвена и силна листа”
TразмерT

Дона МИТЕВА

 

 

"Трябва да има стриктно прилагане на европейските регламенти за усвояване на средствата, прецизно оценяване на проектите дали изпълняват критериите, които са заложени и  не на последно място много важна е ролята на контролната органи", коментира пред бургазлии при откриването на агитационната шатра кандидат-депутатът на БСП Деница Златева последните скандали с къщите за гости.  Тя допълни: „Следите в момента, че искат да обвържат усвояването на средства с върховенството на закона, и ако ние продължаваме да сме пример за корупционни практики при използването на европейските пари, да не се окаже един ден, че Комисията ще реши за определен период от време да спре  европейското финансиране, което за България е друг проблем. Защото ние разчитаме основно на еврпейските средствата, а не ги прилагаме като допълващи”.

Според Златева, има и добри примери за използване на европейското финансиране при реализацията на проекти. "Основният въпрос, от който се вълнуват хората и споделят при срещите ми с тях е, кога ще има наказани за корупцията и с европейски и с национални средства", каза още тя. И допълни, че не свързва скандалите с предизборната обстановка. „От много години се говори за корупция на всички нива. Искрено се надявам, че ще има конкретни резултати. Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет, а не поредният предизборен балон”, заключи кандидатката за евродепутат.

Конкретно за предстоящите на 26 май избори, Златева бе категорична: „Европарламента не е панацея. Много е важно по чувствителни за българина теми да има съгласие и между правителство и евродепутати и комисар. Пакетът "Макрон" е доказателство за пропусната възможност. По такива важни теми трябва да има обществено обсъждане, да се активира целия засегнат бранш и да се работи в тясно сътрудничество с българския парламент.  Има много механизми, които трябва да се използват, заключи Златева.

„Имам самочувствие, че имаме подготвена и силна листа”, коментира колегите си от листата за предстоящия вот. БСП участва в изборите за Европейски парламент под 18 в бюлетината.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
191 ще са секциите с машинно гласуване в Бургаска област
393 500 са бюлетините за областта
Пристигнаха бюлетините в РИК-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.