Крими
Делото за контрабанда на цигари за милиони започна
TразмерT

Кирил Кирилов и Стойко Цочев се явиха в Окръжен съд – Бургас, където делото за контрабанда за милиони започна по същество.

Двамата са обвинени за това, че в периода от 10 юли 2018-а до 1 август 2018-а през ГКПП „Пристанище Бургас – Запад“, като управител – Кирил Кирилов и пълномощник Стойко Цочев на търговско дружество със седалище в София, действайки като съизвършители пренесли посредством контейнери през границата от Русия в България, без знанието и разрешението на митниците 122 416 броя кутии цигари с марка „Regina Red“ на стойност 918 120 лева и 109 872 броя кутии цигари марка NZ10 на стойност 824 040 лева. Общата стойност на контрабандата възлиза на 1 742 160 лева, като държавното обвинение определя случаят като особено тежък.

Обвиняемите се познавали от години и били в близки приятелски отношения. Двамата решили да извършват официално внос на дървен материал от Руската федерация, който впоследствие да реализират на пазара в държави – членове на Европейския съюз, като по този начин прикриват реалния внос на стоки с търговски цели – цигари, които следвало да бъдат скрити в дървения материал.

Кирилов основал търговско дружество през месец септември 2017-а. След основаване на дружеството двамата обвиняеми решили, че ще извършват дейността си с това дружество. Кирилов упълномощил Цочев да борави без ограничения със средствата на дружеството и да сключва всякакъв тип договори. След това двамата обвиняеми успели да организират и осъществят планирания от тях контрабанден внос на цигари, които били поставени в дървен материал.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Разбиха нарколаборатория в средецко село
Делото за убийството на Мастара приключи с оправдателни присъди
Пияни зад волана масово се разминават с условни присъди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.