Бургас
Делото срещу Бенчо Бенчев започва, бизнесменът не е притеснен
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Районна прокуратура – Бургас внесе обвинителния акт срещу Бенчо Бенчев. Бизнесменът и кандидат за общински съветник от коалиция „Ние, Гражданите“ е обвинен за укриването на Димитър Желязков – Митьо Очите, в държане на боеприпаси без разрешително и на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, като не е взел необходимите мерки за сигурност.

Случаят с Митьо Очите е от 2 август миналата година. Тогава според обвинението Бенчев укривал до 4 август в хотелската си стая издирваният през това време Желязков. Това става в Истанбул, като преди това извозил Очите от Солун с личния си автомобил.

На 5 август пък в дома му в Бургас бяха открити 57 боеприпаса, за които е нямал разрешително. Обвинен е и за опасно държане на огнестрелни оръжия, намиращи се в спалнята – ловна карабина и 100 броя боеприпаса за нея. Оръжието е законно притежавано. Бенчев държал и три законни пистолета „Байкал – 442“ и 90 броя патрона за тях.

Очаква се тези дни Районен съд – Бургас да насрочи дата за делото.

Репортер на „Черноморски фар“ се свърза с Бенчев за мнението му.

„Не се притеснявам, защото не съм извършил престъпление. На 67 години съм и досега винаги съм спазвал закона и никога не съм го нарушавал. По-притеснително е, че това се случва сега точно по време на предизборната кампания, което говори, че най-вероятно не сме удобни на някого“, заяви той.

Бенчев добави, че все пак смята, че това няма да навреди на кампанията им.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургас се включва в платформа за връщане на българи от чужбина
Димитър Николов за казуса „Хеликон“: Теренът и сградата са изцяло частна собственост, а Община Бургас не притежава дори и милиметър от тях
Контрольорка държа за заложници пътници в автобус рано сутринта
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.