Местни избори - 2019
ДБГ организират независим преброителен център в деня на вота
TразмерT

Ще има и уеб приложение, достъпно за гражданите

 

Георги РУСИНОВ

 

ДБГ ще организират независим преброителен център в деня на изборите. Това обяви кандидатът за кмет на партията за Бургас Живко Табаков по време на закриването на кампанията си. Кандидатът за общински съветник и младежки лидер на ДБГ Антон Иванов изнесе повече информация за интересната идея.

„Независимият преброителен център ще функционира като уеб приложение за Андроид. Ще е достъпно за медии и граждани, в което ще изнасяме в реално време информацията от протоколите, които получаваме на база нашите застъпници. Центърът ще се намира в сградата срещу Водната палата, само че входът от към „Цар Петър“ – етаж 4, зала 1. Достъпът ще е свободен. Технически обезпечен ще е от доброволци, които ще помагат с обработката на протоколите и въвеждането им в реално време“, обясни Иванов.

Мобилното приложение ще се казва „Честни избори Бургас 2019“ и ще бъде достъпно за изтегляне в деня на вота тази неделя.

Живко Табаков добави, че един от най-големите експерти в сферата на защитата за личните данни е кандидат за съветник от листата му и гарантира, че няма да има никакво изтичане на лични данни.

„Това, което ще е изнесено като информация, ще са резултатите, които интересуват бургазлии. Апелирахме към всички колеги с меморандум, че искаме да направим независим преброителен център в изборния ден. От тук нататък е много важно да има честни избори и демокрацията да надделее. Не сме провели разговори още, защото днес е краят на кампанията за повечето. Разговорите ще ги започнем в края на деня. Това не е предизборен ход, а искане за честни избори“, обясни той.

По повод кампанията той заяви, че благодарение на бургазлии не съжалява за избора си да остане и да живее в града.

„Три пъти имах дилемата дали да остана – веднъж беше професионалното ми израстване, втория път беше бизнес кариерата ми и третия път беше нещо много лично, свързано с моята половинка – дали да живеем тук, или в друг града. Днес, когато приключваме кампанията и знам с колко хора говорих, бургазлии ме накараха да обичам още повече моя град. Бургазлии в центъра и тези в периферията не се различават по нищо. Те са хора, които обичат града си, милеят за него и очакват той да става по-добър“, каза кандидатът за кмет.

По думите му на 28-и октомври Бургас ще е различен. Дали ще има нов кмет и какъв ще е Общинският съвет, ще решат хората.

„Кампанията ни беше много градивна и позитивна, от много колеги получихме позитивна оценка за нея. Нашата кампания беше различна само по една причина. Не, защото имахме повече реклама, или средства, а защото само ние бяхме сред хората. Колегите и аз направихме много срещи и това ни направи различни“, поясни Табаков.

Категоричен е, че в момента града е разделен на две – хора, които искат статуквото да се запази и хора, които искат промяна.

„Каквото и да бъде решението на мнозинството, Бургас трябва да върви към обединение. Това не зависи само от кмета, а и от това да направи така, че да няма наши и ваши. Да няма разделение между бедни и богати, млади и стари, насочване на ресурси към определени фирми“, заяви той.

Табаков благодари на тези, които са провели толерантни и градивни кампании.

„Вярвам, че голяма част от колегите зад мен ще бъдат избрани като общински съветници и от първия ден ние ще работим за обединение в Общински съвет, за нормален диалог и равенство, нещо което го нямаше в последните 4 години“, добави той.

Вторият в листата Стоян Грозев призова бургазлии за по-голяма избирателна активност.

„За нас демокрацията е сблъсък на идеи, а не на лични нападки и коментари в социалните мрежи. Апелирам към хората да излязат и да гласуват, защото от вас зависи. Ако не подкрепяте никого, задраскайте тази графа, но вдигнете активността“, поясни той.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.