Регион
Д-р Димитър Германов за пожара в Ясна поляна: Всеки коментар, че има политически умисъл е абсурден
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Кандидатът на ГЕРБ за четвърти мандат като кмет на Община Приморско д-р Димитър Германов заяви пред „Черноморски фар“, че всякакви коментари за политически натиск, свързани с пожара в имот на кандидата на ВМРО за кмет на село Ясна поляна – Михаил Грудов, са абсурдни. Германов добави, че докато властите  не си свършат работата, не може да се коментират причини и основания за пожара.

„Всеки един коментар в посока, че има политически умисъл просто е абсурден сам по себе си. За мен това не са притеснения, а директни обвинения. Каква е логиката? Ние правим политика в тази община, лично аз от 2007-а и никога не е имало такива събития. Сега в един момент някой да каже, че ние сме се променили е абсурдно. Не искам да заемам страна по въпроса, но не е нормално някой да ни обвинява в такива действия. Това е агресивно политическо поведение. Има си държавни органи, които ще докажат какво се е случило. Но някой предварително да обяснява, че ние сме в основата това е политическа инсинуация и некоректно политическо поведение“, обясни той.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за село Ясна поляна Георги Георгиев излезе с официална позиция по темата.

Публикуваме текста, без редакторска намеса:

„Позиция на Георги Георгиев, кандидат за кмет от ГЕРБ на с. Ясна поляна, община Приморско Относно: пожар в имот на Михаил Грудов - кандидат за кмет от ВМРО на с. Ясна поляна, община Приморско

Недопустими са внушенията, които се правят от кандидата за кмет на с. Ясна поляна Михаил Грудов по повод пожара в неговия имот вчера. Позицията му е широко тиражирана в редица медийни публикации. Политизирането на инцидента и даването на подобна гласност преди констатациите на компетентните органи е неприемливо в една правова държава, която залага на демократичните ценности. Според изнесената информация в медиите, кандидатът за кмет от ВМРО Михаил Грудов смятал, че пожарът е умишлен, извършен с цел сплашване заради изборите и е предизвикан от негов опонент. В с. Ясна поляна опонентите за този пост сме двама. Категорично заявявам, че в досегашното си управление и политическа практика винаги съм разчитал на доверието и разбирането на избирателите и никога на сплашване. Считам, че е недопустимо ПП ГЕРБ и нейните кандидати за кметове да бъдат замесвани в подобен инцидент, които би могъл да се окаже криминално деяние. Нека оставим компетентните органи да си свършат работата и след това да направим необходимите изводи.

Георги Георгиев Кандидат за кмет на с. Ясна поляна“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
АПИ или общините са виновни за проблема с винетките?
Седмицата започва с опасно време
Китаец е починал в Банско
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.