Карнобат
Бюджетът в Карнобат мина
TразмерT

С 13 гласа „за“ , 3  „против“ и 5 „въздържал се“  бе приет току що бюджета на Карнобат. Той е в размер на 30 296 999 лв. 

От трибуната на малкия парламент той бе подкрепен от съветниците на ГЕРБ и БДЦ.

Със сериозна критика и анализ излезе настоящият зам.-председател на ОбС Живка Гроздева, от „Българска пролет“,  която подчерта, че някои от техните предложения не са били приети, а питанията им не са били посрещнати с разбиране от администрацията. „Няма обосновано за кои дейности се увеличава финансирането и за кои то намалява“, подчерта тя. От трибуната тя настоя да се започне от някъде с изграждането на спортна зала в града – нещо което са настоявали да залегне в бюджета. Друг акцент в нейното изказване бе за това, че е било необходимо да се задели финансиране за осветяване и ремонтиране на тротоарите към ж.п.гарата. Изразено бе неудовлетворение и от заложеното увеличение на финансирането на вестник „Карнобатски глас“.

От БСП коментираха, че бюджет 2020 е „бюджет на компромиса“ и поискаха ясни приоритети  в управлението на общината.

Повече от час продължиха дебатите в зала.

Съветниците се обединиха около това, че рентгенов апарат за болницата трябва да бъде закупен, за да не се наложи падане на клинични пътеки и от там да бъде застрашено и съществуването на здравното заведение.

Изграждането  на паркинг в центъра на града – между съдебната палата и читалището бе оттеглено от кмета Георги Димитров.

Той подчерта, че по време на обсъждането на проектобюджета е имало възможност с много от предложенията да се съобразят.“Надявам се да приемем реален – балансиран бюджет“, каза градоначалника в началното си изказване.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Дариха 200 шлема за матурите в Карнобат
Локомотив се запали на гарата в Карнобат
Николай Тишев и Тодор Байчев направиха дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.