Приморско
Бюджетът на Приморско за 2020-а:Нормален, устойчив, не прекалено оптимистичен, но достатъчен
TразмерT

19,3 млн. лв. ще е бюджетът на Приморско за тази година. Той бе приет без сътресения от Общинския съвет и то за броени минути. „Нормален и устойчив. Не прекалено оптимистичен, но достатъчен.“, като такъв го определи кметът Димитър Германов.

Разходите в него са насочени към  инфраструктурата в населените места, в това число и туристическата. Ще бъде довършена пречиствателната станция, кръговото на входа на Приморско, две детски градини и ремонт на улици. 100 000 лева са предвидени за хората в трудно социално положение, за спорта са заделени средства. Ще бъде изградена къща в стар български стил в Ново Паничарево, както и музей по трансгранична програма.

Като извънреден разход в капиталовата програма на Приморско бяха предвидени нови 450 хиляди лева. С тях ще бъдат купени нови сметосъбиращи машини, за които „Черноморски фар“ вече писа.

И през тази година общината ще търси 2 млн. лв. за брегоукрепване на река Дяволска. То ще даде възможност за развитие на лодкостоянки  и пешеходна зона, за която са нужни 1,4 млн. лв.

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморци се обединяват в помощ на пострадало от пожар семейство
Към вчерашна дата: 32-а са под карантина в Община Приморско
Няма заразен с коронавирус в Приморско, 29 са в карантина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.