Любопитно
Бургазлия доставя продукти от магазина си до домовете на нуждаещи се
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Бургазлия реши да прояви човечност в условията на извънредно положение, в което се намира страната ни. Мохамед Ал Сабах, собственик на магазин за плод и зеленчук във централната част на Бургас, доставя продукти от своя магазин на нуждаещи се хора в морския град. Идеята му е породена от многото оплаквания на предимно възрастните местни хора, които не могат да си осигурят продукти от първа необходимост, не толкова заради липса на финанси, а заради чакането по опашки на супермаркетите.

„И понеже моят магазин е до супермаркет и разбирайки за техните проблеми , реших, че мога да помогна на хората, доставяйки продукти до домовете им”, разказва пред вестник „Черноморски фар” Мохамед.

Доставките са веднъж дневно до дома на клиента, като досега не му се е налагало да обхваща и крайните квартали, но допълва, че ако се наложи, би отишъл и до там. Транспортът е за сметка на Мохамед.

„Но едва ли някой от Меден рудник ще опре до мен, за да му доставя два моркова с три домата. Колкото до желаещите, имам си клиенти, които си пазаруват лично, заплащат ми и след работа им ги доставям, или ми заплащат с безжични пос терминали. Или просто ми изпращат списък и пращат някого да ги вземе, може и аз да ги доставя по някое време. Като цяло работя за клиента и искам да бъде доволен, защото осъзнавам , че съществуването ми като магазин и бизнес е пряко свързано с благоразположението им към мен”, казва още 29-годишният бургазлия.

За съжаление обаче идеята му най-вероятно ще трябва да бъде прекратена, тъй като според изискванията на Община Бургас доброволните инициативи по време на извънредното положение трябва да бъдат съгласувани с Общината при ясни определени правила.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Православната църква отбелязва паметта на Св. Емилия
На 1 юни бургаският зоопарк ще е с безплатен вход за деца
Дъжд и гръмотевици днес
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.