Бизнес
Бургаският авиомузей е най-желаният туристически обект за лятото 2019
TразмерT

Дона МИТЕВА

 С над 10.5% ръст на посетителите, спрямо миналата година се похвали Бургаският авиомузей. До края на август през него са преминали над 80 хиляди посетители. Любопитен е фактът, че и там вече се намират желаещи, които да направят своята сватба. И нищо чудно авиомузеят да започне да се конкурира с остров Света Анастасия, като място за романтични венчавки.

Въпреки мрачните прогнози и реализирания спад на туристи това лято, бургаските атракции продължават да се радват на голям успех.

Остров Света Анастасия също отбелязва ръст, който е 8%. На неговите красоти са се насладили близо 30 хиляди посетители. Най-силен месец откъм посетители е август, за разлика от миналата година, когато пиков месец е бил юли.

„До голяма степен за този ръст допринесоха концертите и като цяло културните прояви там. Имам наблюдения, че дори едни и същи хора идват по няколко пъти, за да слушат музика“, коментира Росалина Димитрова, директор на ОП „Туризъм“. Тя е опимист и за това, че до края на септември, а защо не и през октомври, ако метеорологичните условия позволяват, на Света Анастасия ще има посетители. За тази събота е планирано кръщене, сподели тя, като доказателство за нейните предвиждания.

Корабчето „Анастасия“ това лято също е превозило повече пасажери в сравнение с миналата година. Ръстът е 4%.

Фестивалът на пясъчните фигури е посетен от над 70 хиляди гости. По думите на Димитрова, това също е резултат, по-добър от предходната година.

Акве Калиде запазва ръста на желаещи да го посетят спрямо миналата година, който е 8 хиляди до края на август. Но вещите в туризма знаят, че като има плаж, хората не ходят там. Времето на интензивните посещения на банята на Сюлейман Великолепни тепърва предстои. Силни месеци с много посетители са септември, октомври, а защо не и ноември.

„Статистиката сочи, че в общинските обекти сезонът е по-силен, въпреки спадът на туристи. Пренощувалите в Бургас българи са повече. Два процента е ръстът, които са част от посетителите, защото има и такива, които идват без приспиване. Важното е, че нашите обекти се знаят и има интерес към тях“, заключи Димитрова.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С търговци налагали „такса корона вирус“ ще се разправят от КЗП
Търсят се кадри за новите социални услуги
Разрешават провеждането на конгреси и семинари
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.