Спорт
Бургаски колоездачи събират пари за нова протеза на свой приятел
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Легендата в бургаското шосейно колоездене Пламен Петров-Папата се нуждае от закупуването на нова протеза. Той е с ампутиран ляв крак след претърпян преди години пътен инцидент. За целта са необходими 3800 лева, които са непосилни за Петров.

„Живее сам, възрастен е и трудно се справя. Цялата колоездаческа общност в Бургас сме решили да му помогнем. Малко или много го дължим на хора като него, благодарение на които градът ни има традиции и успехи в шосейното колоездене“, заяви Георги Маринчев, общински съветник и колоездач.

Пламен Петров ще има възжмоност да кандидатства за еднократна стипендия от 2000 лева, осигурена от община Бургас. Маринчев допълни, че останалите 1800 лв ще бъдат събрани от приятели и близки на Петров и така той ще се сдобие с желаната протеза.

Папата е майстор на спорта, балкански шампион на 100 км отборно по часовник през 1973 година. Той е и многократен шампион на България с отбора на „Черноморец” (Бургас) в шосейното колоездене. Печели три пъти обиколката на Витоша през 1973, 1974 и 1975 година.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургаски клуб по водни спортове стартира кампания Аз тренирам вкъщи
Насрочиха нова дата за Европейското по борба в Бургас
Какво е бъдещето на спортните залози по време на Карантина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.