Местни избори - 2019
БСП за България в Бургас: Ще направим силна предизборна кампания
TразмерT

"БСП за България“ даде официален старт на предизборната си кампания за Местни избори 2019 в Бургас. „Поставили сме си за цел да направим една изключително силна, интензивна кампания. Ние сме първите, които започнахме да работим за тези местни избори, като още през октомври миналата година представихме първия панел от „Визия за Бургас“ и последователно си развивахме нашата платформа. Смятам, че на финала ще се поздравим с изключително добри резултати“, заяви пред медиите кандидатът на левицата за кмет на община Бургас Николай Тишев, който е и водач на листата. Той посочи, че БСП се стреми към възможно най-много общински съветници в следващия Общински съвет и има всички перспективи за това.

„Листата ни за общински съветници е изключително млада. Средната възраст на хората до 10-то място е под 45 години. Отделно от това гражданската ни квота е много силна“, каза още кандидат-кметът и добави: „Ние сме единствените, които последователно, през изминалите 4 години, критикувахме настоящото управление на Бургас, гласувахме винаги против общинския бюджет и вкарвахме алтернативни предложения. Надявам се на 27 октомври да се поздравим с победа“.

„Аз, като представител на ПП „Български социалдемократи“ –Бургас, искам да застана зад идеите на БСП и зад кандидата за кмет г-н Тишев. Ще направя всичко възможно да победим на предстоящите местни избори“, каза от своя страна Пепа Петкова – кандидат за общински съветник, коалиционен партньор от ПП „Български социалдемократи“.

„Амбицията ни е за победа. Това, което ще ни даде възможността, при спечелване на изборите, е да променим модела на управление в община Бургас“, заяви председателят на ОбС на БСП Бургас Живко Господинов, който е втори в листата за общински съветници. По думите му, бургазлии се убедиха в изминалите мандати, че абсолютно мнозинство в Общинския съвет не е добро за самите тях и това, което се взима като решения в него, не кореспондира с дневния ред на хората в общината. „Сътвориха се много неправилни решения, без да бъдат съгласувани с гражданите. Формализмът на обществените обсъждания трябва да бъде премахнат и именно там трябва да видим и ролята на гражданското общество, също и да се  възползваме от предложенията и активното участие на  хората в управлението на нашата община. Това е и стремежът ни“, заключи Господинов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.