Средец
БСП-Средец ще подкрепи Живко Гърков на балотажа
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

БСП-Средец ще подкрепи в неделя издигнатия от СДС за кмет на общината Живко Гърков. Това заяви самият той пред вестник „Черноморски фар“. Между представители на двете партии в града е била проведена среща, в която е бил обсъден този вариант. По думи на Гърков аргументите на социалистите да го подкрепят са, защото „те, както и ние, не искаме да допуснем един вреден за общината кмет да продължава да ни управлява и да ни влачи към пропастта. Затова те избират да се доверят на човека, който според тях ще дръпне общината напред“, каза още той. В четвъртък предстои двете партии да направят голямо общо събрание, на което новината да бъде съобщена официално.

Балотажът в Средец ще изправи един срещу друг управлявалият два мандата и борещ се за трети такъв инж. Иван Жабов от ГЕРБ и Живко Гърков.

В оставащите дни до 3 ноември, Гърков разкри, че кампанията му ще продължи да бъде изцяло позитивна.

„Ще продължим да посочваме нещата, които ние искаме и можем да направим, за да може тази община да излезе от меко казано, ступора, в който се намира в момента“, каза още той.

Живко Гърков сподели още, че е бил сигурен, че ще стигне до балотаж на тези местни избори. Той успя да изпревари с 14 гласа кандидата на БСП в Средец Иван Кичев. Въпреки това Гърков поздрави социалистите в града затова, че са записали на първи тур такава голяма активност и са събрали доста гласове.

„Разчитам на здравия разум на хората в Средец и цялата община. В малък град като нашия изборът е чисто мажоритарен и трябва да се залага на човека, а не на партията. Ако искаме нещо да се промени – това е начинът. Убеден съм, че в неделя община Средец ще има нов кмет, защото ако няма такъв, просто общината отива към фалит“, заяви Живко Гърков.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Раздадоха маски на пенсионери в Средец
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
Тарикати от Средец се изхитриха и влизат по черни пътища в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.