Местни избори - 2019
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
TразмерT

От  Областния съвет на БСП Бургас и Общински съвет на БСП Несебър излязоха с  официално изявление по повод случващото се в Несебър с кандидатите за кметове и общински съветници. В него се изразява безпокойство от  грубата намеса на правозащитните  органи    срещу  провеждане на свободни избори в община  и поисканото от главния прокурор Сотир Цацаров задържане на кандидати за общински съветници от листата на „ БСП за България” и независимия кандидат за кмет Николой Димитров. „От кратките съобщения в медиите, става ясно че мотивът е свързан с купуване на гласове в навечерието на изборите в община Несебър. Това разпореждане на главния прокурор се предходи от претърсване на домовете на кандидатите за кметове и общински съветници. Тези действия са безпрецедентни  в новата  история на България“, се казва в изявлението.

 От столетницата припомнят, че  политическите партии  бяха орязани от субсидиите и продължават: „Бизнесът е притиснат да не финансира кампаниите на БСП и на опозицията като цяло. Всеизвестно е кой разполага с финансов ресурс, включително и  за купуване на гласове. В този смисъл мотивите  за задържане на  кандидатите за съветници от БСП и независимия кандидат за кмет Николай Димитров  звучат нереално, нелепо и  създават горчив  политически привкус. БСП държи на законността и счита ,че тя трябва да се прилага с еднаква сила към всички партии, участващи  в изборния процес.

Ние, социалистите изразяваме своето безпокойство  от потъпкването на правата на гражданите, николай;димитопитите да бъдат сплашени хората в тази  община да гласуват по съвест“.

 От БСП призовават  гражданите на община Несебър да подкрепят  на 27.10.2019г. независимият кандидат за кмет Николай Димитров, така както са го правели три мандата по ред и листата за общински съветници от „ БСП  за България”.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.