Айтос
Ботевци развяват знамето на община Айтос по пътя на Ботевата чета
TразмерT

35 ученици от СУ „Христо Ботев“ са сред 1400 участници в 73-я национален поход

 

Тази година се навършват 143 години от героичния подвиг на българския поет, революционер и национален герой Христо Ботев и неговите четници, и за 73-ти път България се прекланя пред трагичната им саможертва, вървейки по техните стъпки от слизането на Козлодуйския бряг до историческия връх Околчица.

СУ „Христо Ботев" - Айтос за поредна година изпрати своите 35 младежи и девойки, и трима преподаватели на най-мащабната и родолюбива инициатива в Европа – ежегодния Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“, 2019 г.

Тази година младите ни ентусиасти, участващи в националния поход, за първи път развяват знамето на Община Айтос и вървят по стъпките на Ботевата чета с тениски и шапки, които носят надписите на родния град и училището.

В най-масовата родолюбива проява тази година участват над 1400 души, от които 1200 деца. Те ще изминат 120-километров маршрут до връх Околчица и ще се завърнат на 2 юни, Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

На 27 май, рано сутринта, кметът Васил Едрев и директорът на СУ "Христо Ботев" Пенка Кирязова изпратиха айтоската група. Градоначалникът връчи знамето на Община Айтос на знаменосеца, с пожелание към айтоските момчета и момичета да бъдат горди с родния град и със своя патрон. „Най-важното е да почувствате духа и смисъла на този поход, да усетите патриотичната тръпка, и да се върнете здрави и още по-вдъхновени от подвига на Ботев и неговите четници. На добър път! Ще Ви посрещнем на 2 юни", заяви още кметът Васил Едрев на изпращането на ботевци.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Австралиец с айтоски корени дари средства на местните борци
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.