Руен
Борисов към Исмаил Осман: Ще подсетя АПИ за пътя Айтос-Провадия
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Премиерът Бойко Борисов продължи с обиколката си в Бургаска област. След като посети Бургас, Поморие, Камено и Айтос, той се отправи и към Руен. Там той се срещна с кмета Исмаил Осман. Основна част от разговора им бе продължаващия проблем с нереализирането на ремонта на пътя Айтос-Провадия. Това е една от най-важните и удобни връзки между Южна и Северна България.

„Парите ги има, но АПИ се мотат с процедурата. Сега обаче строят „Струма“, строят „Мездра“, обходите на Ботевград и Монтана, Поморие, Бургас. 10-15 са големите проекти, по които се работи в момента. На мен обаче най-важен ми е „Хемус“, обясни Борисов.

Исмаил Осман каза от своя страна, че го е яд, че парите са осигурени, но се бави обществената поръчка по избор на фирма, която да ремонтира прохода. Борисов му отговори, че когато има обжалвания е много трудно и затова се бавят процедурите.

Обществената поръчка бе пусната още в края на декември 2018-а. Прогнозната стойност е 19 671 080 лв. без ДДС, а финансирането е осигурено по европейската програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за подаване на оферти за избор на изпълнител на рехабилитацията бе до 14 януари тази година. Такъв обаче все още не е избран.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Всички руенски села са включени в бюджета на общината
Селим Иса, лозар: Положението в сектора е трагично
Сигнализират РИОСВ-Бургас за миризма между две руенски села
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.