Созопол
Близки на загиналите в катастрофа край Бургас затварят пътя за Созопол в събота
TразмерT

Жители на две села излязоха на мирен протест срещу решението на бургаския съд да пусне под домашен арест шофьора, виновен за инцидента, при който загинала двама души, предава БГНЕС.

„Никакъв домашен арест. За две убийства домашен арест не може. Няма да е нито първият, нито последният избягал осъден“, казва Мария Тодорова, майка на загиналия Тодор.

Пред родната къща на 22-годишния Тодор, който бе прегазен от автобус в петък миналата седмица, се събраха семейството му и приятели. Те изразиха недоволството си от решението на Окръжния съд в Бургас да бъде пуснат под домашен арест шофьора, който причини инцидента – Камен.

„И да не е видял колата, не вижда ли, че автобусът е на аварийни. Ще намали, кой каза, че карал с 80 км/ч? Тези, които го казват, въобще не са отишли там да видят, че няма грам спирачка“, каза Николай Тодоров, баща на загиналия Тодор.

Подсъдимият Камен Филипов е родом от Турция. В съда съжали за постъпката си, но близките на загиналите в катастрофата се притесняват, че той ще избяга в чужбина. На протеста в село Росен дойдоха и близки на загиналата кметица на Присад Ванча Байлова.

„Тъй като той, до колкото разбрах, е с двойно гражданство, трябва да бъде задържан до гледане на делото. Това е една вратичка в момента и е напълно възможно да се укрие“, смята Михо Янчев, близък на загиналата Ванча.

Близките на загиналите се заканиха, че ако шофьора не бъде задържан, в събота ще затворят главния път Бургас-Созопол за около шест часа в двете платна. Толкова, колкото телата на техните близки лежали на платното.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
Протест затрудни движението в посока Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.