Крими
Близки на прегазения до смърт Евелин притеснени, че убиецът му е на свобода
TразмерT

Апелативен съд – Бургас е изменил мярката на Владимир Колев малко след присъдата

 

Георги РУСИНОВ

 

Жители на Приморско и Царево недоволстват от факта, че убиецът на велосипедиста Евелин Дуков е на свобода, научи „Черноморски фар“. Притеснени граждани се свързаха с изданието ни с информацията, че малко след като съдия Ангел Гагашев наложи най-тежката присъда за причинена смърт на пътя – 17 години затвор за Владимир Колев, той е обжалвал мярката си за неотклонение. С присъдата съдия Гагашев измени и мярката на софиянеца и го прати в ареста да чака присъдата си. Наша проверка обаче показа, че Апелативен съд – Бургас е изменил мярката му в „домашен арест“, която той изтърпява в апартамента си в София.

Повод за притеснението на близки и роднини на 33-годишния Евелин е и наш материал, в който първи посочихме, че Колев възнамерява да обжалва и самата присъда. При това положение, когато Колев не е в ареста е интересно дали самият той ще се появи в съда, тъй като роднините и приятелите на нелепо загиналия велосипедист заявиха, че готвят нови протести пред Съдебната палата в Бургас.

Случаят е от 3 декември 2017-а. Тогава посред бял ден Колев се метнал мъртвопиян в автомобила си „Опел“, като малко по-късно помете 33-годишния велосипедист на улица „Трети март“ в Приморско. Тогава Колев шофира с висока скорост, а след удара дори не спря да помогне на младия мъж и избяга от местопрестъплението. По-късно бе заловен, а дрегерът показа 2.7 промила алкохол в кръвта на софиянеца.

Припомняме, че заседанието, с което Колев обжалва присъдата си е утре от 10:30 часа в Апелативен съд - Бургас. 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Окръжен съд - Бургас с подробни мотиви за прекратяване на делото за разрушената дюна
Атанас от Карнобат, който прегази братовчедка си на сватба, иска по-лека присъда
Жена падна в автобус, други две бяха блъснати докато пресичат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.