Крими
Бивши полицаи и настоящ граничар са забърканите в наркоаферата в Айтос (СНИМКИ)
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Бивши полицаи и настоящ граничар са арестуваните при спецакцията отпреди дни в Айтос. В имота на единия от тях – Ганчо Пенчев е открита наркоферма. Прокурор Павел Манукян даде повече подробности по случая.

Освен Пенчев, арестувани още са и Иван Динев и Николай Георгиев. Според държавния обвинител няма информация към момента други лица да са замесени в наркоаферата. Тримата са с повдигнати обвинения за отглеждане и държане на наркотици в голямо количество с цел разпространение.

Откритата пакетирана марихуана е малко над 3 килограма, което в цигари според експерт се равнявало на между 7 и 13 хиляди в зависимост от дължината им.

От 2 до 8 години грозят и тримата, като Манукян поясни, че в хода на разследването може да се стигне до преквалифициране в по-тежко обвинение. Няма доказан лидер сред тримата, а по-скоро работили в съучастие. Граничарят е командир на сектор в Пристанище „Бургас“.

Късно снощи съдът гледа мерките за неотклонение на тримата, като в крайна сметка получиха постоянно „задържане под стража“. Решението може да се обжалва.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пияни зад волана масово се разминават с условни присъди
Гешев: Конфискация на автомобила на дрогираните и пияни шофьори
Кръв от рана издъни серийния обирджия Маймуната от Славейков
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.