Местни избори - 2019
Бивши общински съветници от БСП със заявка за нов мандат
TразмерT

Дона  МИТЕВА

Кандидатът за кмет на „БСП за България“ остана втори в надпреварата за кметския стол на Бургас. Той събра общо 7240 гласа или 10.21% от гласовете на упражнилите своето право на вот бургазлии.

Една част от  избирателите на  столетницата на тези избори са упражнили и правото си на преференции  при гласуването за общински съветници. Най-много личен вот е събрал Николай Тишев (463), следва го подреденият на 19-о място в листата с 317 Кирил Петков, който бе общински съветник и предния мандат. С 291 преференции след това се нареждат  Мадлен Михран Мутафян, която иначе е на 10-а позиция в листата. Йордан  Георгиев, който вкара в предизборната кампания  и своя четириног  приятел – кучето Яширо, има 216 преференции, а  Георги Георгиев е с 212 гласа.

 Досегашният общински съветник Чанко Мирчев, който и без това е на избираемото трето място в листата, е със 184 преференции. В стария Общински съвет Мирчев се шегуваше, че е единственият общински съветник от червените, на когото е приета докладна.

Бившият областен управител на червените Павел Маринов е със 170 преференциални гласа, но четвъртото място в листата му дава шанс и без тях да попадне в екипа на новия малък парламент. С 1 преференция по-малко е  Анета Димова, бившата директорка на бургаското училище „Любен Каравелов“  - 164.

Снежана Никова, таксиметров шофьор, която е и активна в браншовата дейност, бе забелязана в деня на изборите на работното си място. Нейният личен вот се състои от 61 души.

В БСП вчера бяха радостни, че такъв голям успех не са имали от 15 години. На предишни избори досега вкарваха максимум 5 души. Преференциите не се задействаха при левицата и листата остава подредена така, както е регистрирана.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.