Приморско
Битката за Приморско продължава
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Битката за Приморско продължава и на втори тур, където на балотаж ще се изправят кандидатите на ГЕРБ – д-р Димитър Германов и на местната коалиция „МИР“ – Стоян Василев.

Димитър Германов събра 48.81% от вота. Оспорваното между останалите трима кандидати второ място в крайна сметка отиде при Стоян Василев. Той взе 17.23%. Останалите резултати показаха, че Димитър Димитров от ВМРО взе 16.74% от вота, а Захарина Неделчева от СДС – 15.75%.

Дните след вота в морската община ще са повече от интересни като разговорите между различните политически сили вече са факт.

Така например Стоян Василев заяви пред наш репортер, че вече е потърсил подкрепата от останалите формации и я е получил.

„Тръгвам за победа. Настроението е приповдигнато в Приморско. Усеща се атмосферата, а аз усещам, че хората искат промяна и смятам, че ще я получат другата неделя“, обясни кандидатът за кмет на МИР.

Захарина Неделчева обаче коментира, че все още не е решила кого ще подкрепят от СДС.

„Има време. В момента имам лични ангажименти, нагърбила съм се с тях, защото ги бях поизоставила малко. Коментар за изборите е излишен. Аз зачитам мнението на хората – в крайна сметка е казано – глас народен, глас Божи“, обясни тя.

Д-р Димитър Германов заяви, че няма нужда от коментар за балотажа.

„Водим борба и това е!“, лаконичен бе той.

От ГЕРБ-Приморско излязоха с възвание дни преди балотажа. Публикуваме го, без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани, приятели, съмишленици,

Искаме да изкажем нашата благодарност, че отново повярвахте в отбора на ПП „ГЕРБ“ и ни подкрепихте на отминалия местен вот. Искаме да знаете, че за нас е важно Вашето одобрение и това, че сте оценили труда, който сме положили през последните четири години. Щастливи сме, че Вие, жителите на община Приморско, решихте, че кметовете на село Ясна поляна - Георги Георгиев, на село Ново Паничарево - Яна Жекова и кметът на село Веселие  Стойчо Карабинов ще са на чело на населените места в община Приморско.

Щастливи сме от факта, че Вие решихте в Общински съвет - Приморско да има седем представители на ПП „ГЕРБ“, които ще могат да работят за жителите на Приморско, както са го правили досега.

Отново Вие, чрез вота си доказахте, че доктор Димитър Германов е предпочитаният кмет на Приморско с цели 48,82% от общия Вот. Безапелационните победи на кметовете, издигнати от ПП „ГЕРБ“ и високият процент на кандидата за общински кмет и кмет на град Китен са ясен знак за одобрение от жителите на община Приморско.

Вярваме, че на предстоящия балотаж на 3 ноември и град Приморско ще има един можещ, знаещ, работещ и уважаван кмет в лицето на д-р Германов, който за два мандата промени Приморско, който не спря да търси начини за развитие и механизми за подкрепа на идеите от всички възможни държавни институции.

Благодарим за подкрепата!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Няма заразен с коронавирус в Приморско, 29 са в карантина
Кметът на Приморско с призив към гражданите
Община Приморско с мерки срещу COVID-19
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.