Бургас
Без промени в районирането за прием в детски градини и училища в Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Няма да има промени в районирането при приема на деца в детски градини и първолаци в бургаските училища. Това стана ясно по време на заседанието на постоянната Комисия по икономика и инвестиционни политики към община Бургас.

Председателят на Комисията Константин Бачийски попита дали предстоят промени, тъй като имало случаи, в които родителите живеят в даден район на морския град, но най-близкото до тях учебно заведение се намира на територията на друг. На запитването м у зам.-кметът Йорданка Ананиева бе категорична, че всичко си остава, както е досега, тъй като след предложение на родители още миналата година максимално са били разширени районите в Бургас.

„Заради удобството на родителите разширихме тогава районите. Сега вече няма проблем в това отноешение. Няма как да се получи родители да не могат да запишат детето си в близкото до тях училище“, добави Ананиева.

Общинският съветник от „Демократична България“ Димитър Найденов пък разкри, че е получил сигнал, как в дадено учебно заведение в града, когато родителите кандидатстват електронно и второто им дете да бъде прието там, се оказвало, че имало злоупотреби. Те идвали от факта, че някои от настойниците лъжели, а директорите си затваряли очите пред това. Доказателствата се представяли чак след приема.

Йорданка Ананиева заяви, че според нея няма как да има директор, който да си позволи подобно нещо, тъй като ако бъде хванат в нарушение, ще последват наказания за него.

Председателят на комисията Константин Бачийски предложи в съответствие със Закона за закрила на детето и Закона за защита на личните данни класиранията в детските градини и училищата да бъдат публикувани.

Зам.-кметът отговори на това негово искане, че то може да стане факт, но само ако вместо името на детото се използва входящ номер.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„1984“ на Оруел избра организаторът на протеста за „Хеликон“
Стотина бургазлии се събраха на мирен протест пред „Хеликон“
Активизира се свлачището до Бункера, търсят спешно пари за укрепване
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.