Бизнес
Белгийският филиал на "Томас Кук" обяви фалит
TразмерT

Търговският съд в Гент обяви днес фалит на Томас Кук Белгия (Thomas Cook Retail Belgium). Това е най-големият фалит на британския туроператор в тази страна, където за него работят близо 500 души, предаде Франс прес.

След фалита на 24 септември на три други местни компании, засягащ 75 служители, това е най-тежкото решение (като се имат предвид работните места), което преди една седмица Томас Кук Белгия твърдеше, че иска да избегне.

Фалитът на "Ритейл", засягащ мрежа от 91 пътнически агенции под марките Некерман (Neckermann) и Томас Кук, има персонал от 501 души в Белгия, според съобщения в медиите.

Белгийският клон на Томас Кук бе принуден да обяви фалит, защото не успя да намери бързо 5 милиона евро, които биха могли да му осигурят възможност за реорганизация и да го защитят от кредиторите.

Разговорите, които бяха водени между различните заинтересовани страни до последния момент, не можаха да доведат до споразумение, поясни вчера следобед ръководството на белгийския клон на Томас Кук, след като съобщи новината за фалита на представители на служителите.

Този фалит е една от многобройните последици в Европа от сгромолясването на британската компания майка преди осем дни, отбелязва АФП.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С търговци налагали „такса корона вирус“ ще се разправят от КЗП
Търсят се кадри за новите социални услуги
Разрешават провеждането на конгреси и семинари
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.