Приморско
Поставят още атрактивни опери на Бегликташ
TразмерT

След изключителните отзиви  за белкантовия  спектакъл "Норма" на Белини, поставен за първи път сред естествения декор на тракийското светилище Бегликташ, ръководството на Държавна опера — Бургас има идеен проект да постави и други заглавия на свещеното място. Това заяви директорът на Държавна опера — Бургас Александър Текелиев  по време на интервюто си в сутрешния блок на телевизия Канал 0 RN Mediagroup днес.

Г-н Текелиев  обясни, че вече има предвид няколко атрактивни оперни заглавия, чиято цялостна визия  ще се впишат прекрасно на свещеното място, с неговите природно-исторически дадености.

Очаква се в спектаклите да бъдат включени и иновативни технологии, които ще допринесат  за цялостната визия  на предстоящите постановки под звездното небе на Бегликташ.

Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, който също бе гост в студиото на Канал 0, потвърди подкрепата на общинското  ръководство  за реализиране на идеята, като заяви, че по отношение на осигуряване на материално-техническа база, както и морален и емоционален ангажимент, той, както и експертите от община Приморско, са насреща, за да се случи мащабният  проект. По този начин, идеята за постоянно провеждащ се музикален фестивал ще бъде в синхрон  с развитието на културния туризъм по Южното Черноморие, допълни д-р Германов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Няма заразен с коронавирус в Приморско, 29 са в карантина
Кметът на Приморско с призив към гражданите
Община Приморско с мерки срещу COVID-19
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.