Айтос
Айтозлийката Татяна Йотова с поредната първа награда за поезия
TразмерT

Този път, от Третия национален конкурс за учители “Васил Карагьозов" - Ямбол
Айтоската поетеса Татяна Йотова отново доказа таланта си, този път в Ямбол, на Третия национален конкурс за учители „Васил Карагьозов". Йотова грабна първата награда в раздел „Поезия" в състезание с 28 учители, които изпратиха в Ямбол 81 стихотворения. В конкурса участваха общо 47 учители-творци от цялата страна с общо 128 произведения.

Третото издание на конкурса се проведе под патронажа на кмета на Ямбол и партньорството на издателство „КЛЕТ” – България и Училищното настоятелство на Езикова гимназия „Васил Карагьозов" - Ямбол. Началото на конкурса е през 2009 година, провежда се на 5 години и е посветен на юбилейни годишнини на гимназията. През тази година ЕГ „Васил Карагьозов” – Ямбол отбелязва 70 години от създаването на езиковото училище, 130 години като приемник и продължител на мъжкото класно училище и мъжката гимназия – Ямбол, както и 130 години от рождението на патрона на училището, писателя, преводача и учителя Васил Карагьозов.

Татяна Йотова беше поканена на церемонията по награждаването, което се състоя на 21 ноември тази година в зала „Съвременност” на Безистен - Ямбол. Кметът на Ямбол Валентин Ревански поздрави авторите и участниците в празничната инициатива и връчи специалните награди на Община Ямбол за носителите на първата награда: за поезия - Татяна Савова Йотова, СУ „Христо Ботев” - Айтос, учител по български език и литература, и за проза - Надежда Станилова от Стара Загора, учител по английски език.

В сборника „Отронени слова” бяха събрани и публикувани творбите на победителите в конкурса. Всеки от авторите получи по 5 екземпляра от сборника. Директорът на гимназията Йордан Милков отправи специални благодарности към всички учители, „които с творбите си, родени в миговете на вдъхновение и бушуващи емоции след натовареното учителско ежедневие, дадоха смисъл на конкурса и удовлетворение за организаторите”.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметовете на Айтос и Руен, заедно с д-р Парушев, на среща с руенските училища
Васил Едрев: Нека стартираме заедно кампанията „Купи и дари“ във всеки магазин
Кадрови проблем в Айтос, трима напускат болницата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.