Айтос
Айтозлията Веселин Казаков създаде „Десант"- най-новата настолна игра
TразмерT

Представя я официално пред айтозлии на 20 декември в „Генгер"

 

Нова настолна игра създаде 42-годишният айтозлия Веселин Казаков. Откритието носи името „Десант" и е нещо средно между шахмата и известната на почитателите „Морска битка". Само преди няколко дни увлекателната игра беше патентована от създателя й.

Казаков е известен в Айтос като човек с приключенски дух, който обича да експериментира и да поема рискове, свързани с добрата му физическа подготовка и напредничаво мислене. Ще припомним, че тази година Веселин хвана кръста на Богоявление в Айтос. Пред общинското издание спасителят на кръста си пожела здраве и успехи през годината. И пожеланията явно се сбъдват.

Най-общо, новото, интересно игрово занимание изисква интелект и мисъл, и се състои в надпревара между двама състезатели да превземат чуждия морски бряг. „Правилата не са сложни - точно 10 минути са необходими на средноинтелигентен играч да схване идеята на автора и да се включи в „битката", заяви пред „Народен приятел“ Теодор Янев - управител на „Генгер" ЕООД, и един от първите, седнали да играят срещу Казаков.

Играта е патентована, но досега не е официално представяна. Не е в масово производство, но Веселин вече е намерил фирма да изработи картата, върху която се подреждат корабите за битка. По-трудно се оказало изработването на малките корабчета и платната за тях.

Досега талантливият Веселин Казаков е изработил 10 броя от играта и вече е готов да я представи - естествено, първо пред айтозлии. Настолната надпревара с кораби е изключително интересна и добра алтернатива на електронните игри, предвид възможността играещите да комуникират на „живо".

Официалното представяне на „Десант" ще се случи още преди Коледа. Веселин лично ще я покаже и ще поиграе с айтозлии, на 20 декември 2019 година, от 19.30 часа в малката зала на механа „Генгер".

НП

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Васил Едрев: Нека стартираме заедно кампанията „Купи и дари“ във всеки магазин
Кадрови проблем в Айтос, трима напускат болницата
Айтозлия оглавява новия Национален експертен щаб за коронавируса
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.