Айтос
Айтозлии избраха:Акробатите Антон Станчев-Янко Киров са спортисти на община Айтос за 2019-а
TразмерT

Мъжката двойка на Клуба по спортна акробатика "Орел" - Айтос Антон Димитров Станчев и Янко Иванов Киров  бяха обявени за СПОРТИСТ № 1 на Община Айтос за 2019 година на тържествена церемония на 18 декември в Заседателната зала на Община Айтос.

Общо 7886 граждани на община Айтос учаастваха в онлайн гласуването за Спортист, Треньор и Отбор на 2019 г. В рамките на месец - от 15 ноември до 15 декември т.г., айтозлии можеха да избират най-добрите сред номинираните от спортните клубове.

17 бяха номинациите за Спортист №1. Най-много гласове - 2416 или 37 % от всички гласували избраха успешната акробатична двойка Антон Димитров Станчев и Янко Киров , състезатели на клуба във възрастова група 6-12 години. Антон и Янко са носители на сребърен медал от Държавния шампионат по спортна акробатика и на златен медал от Международния турнир в гр. Бургас.

И втората позиция в надпреварата е за спортната акробатика. С 22 % от гласовете, или 1461 гласа престижното второ място айтозлии отредиха за  смесената двойка Ивайла Здравкова Момчилова и Атанас Живков Богданов, състезатели на КСА „Орел“ Айтос, във възрастова група 12-18 години.

Ивайла и Атанас са възпитаници на СУ „Христо Ботев“ гр. Айтос. На Държавният шампионат през 2019г.  завоюваха сребърен медал, а от  Международния турнир в гр. Бургас са носители на златен медал.

Трети в класирането е волейболистът Павел Тодоров със 11 % или 749 гласа. Ученик е в ІХ клас на Професионална гимназия по транспорт в гр.Бургас. Картотекиран е като състезател по волейбол в БФВ от м.март 2016 г. Ръст 180 см., тегло - 60 кг. Започва състезателния си път при треньора Димитър Кавръков и до момента е негов възпитаник. Участва в отбора на „ВК Айтос” – кадети на поста „посрещач”.

Павел Тодоров е млад, перспективен и амбициозен състезател. През м. януари 2019 г. завоюва ІІ място на Общинския етап на ученическите игри по волейбол с отбора на ПГ по транспорт в гр.Бургас VІІІ-Х клас. Участва с отбора на „кадети“ в зоналното Републиканско първенство за спортно състезателната 2018/2019 г.  в гр.Стара Загора и гр.Царево, където се класират на V място.

На четвърта позиция айтозлии са класирали световната шампионка по спортна стрелба в дисциплина "трап" Селин Ниязи Али, два пъти носителка на титлата Спортист №1 на Община Айтос.

Петото място е за женската двойка на Клуба по спортна акробатика "Орел" - Айтос - Дилара Тунджай Пачалъ и Жаклин Красимирова Челебиева, които са заедно от 2016 г. Дилара е от с. Трънак и е VІІІ клас, а Жаклин е от гр. Бургас, в Х клас. И двете пътуват до Айтос, за да тренират. Волейболистът Мирослав Златанов заема шеста позиция, седми е баскетболистът Деян Тачев, осми - Кети Стоянова, състезател на Баскетболен клуб "Вихър" - Айтос. Деветото място е за Дурмуш Мюмюн - футбол, десетото за Мустафа Зюлфекяр Смаил - борба, на 11 до 17 място се нареждат Гюнай Рафет Зекерие - футбол, Аксел Ерол Шукри - борба, Денис Демирев Шишманов - футбол, Енвер Бейхан Тефик - футбол, Захари Живков Михов - борба, Неше Хасан Мехмед - шахмат, Мехмед Халил - баскетбол.

НП

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
Всички пешеходни пътеки в Айтос с нови пътни знаци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.