Крими
Атанас от Карнобат, който прегази братовчедка си на сватба, иска по-лека присъда
TразмерT

Апелативен съд – Бургас разгледа в едно съдебно заседание делото срещу Атанас Д. от Карнобат, подсъдим за умишлено причинена смърт на пътя и управление на автомобил след употреба на алкохол и го обяви за решаване.

32-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 24 юли 2016 година на улица „Йордан Йовков" в Карнобат, зад волана на лек автомобил „Мерцедес”, умишлено причинил смъртта на намиращата се на пътното платно Мария Д., негова братовчедка, починала по-късно същия ден. Атанас Д. е управлявал автомобила с 2.88 промила концентрация на алкохол в кръвта. Престъплението е извършено по време на сватба в ромската махала на града. Подсъдимият опитал да премине с автомобила си през улицата, на която участниците в празненството танцували. До него на предната седалка стоял баща му, също употребил алкохол. Стигнало се спречкване с двама сватбари, които опитали да ги предупредят, че може да избухне по-голям конфликт.

Мария Д. застанала пред колата, поставила ръце на предния капак на автомобила, но била съборена от него при движението му напред. В резултат на това жената паднала на пътното платно по гръб, по посока на движение на автомобила, който преминал над нея, прегазвайки я по цялата си дължина с долната си част. Придвижвайки се напред автомобилът развил скорост от 0 до 17 км.ч., след което продължил сред множеството и подсъдимият се отправил към дома си.

Окръжният съд в Бургас е наложил общо наказание за двете престъпления в размер на 17 години „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим и „глоба“ в размер на 1000 лв. Съдът е лишил Атанас Д. от право да управлява автомобил завинаги. Мъжът обжалва присъдата пред Апелативен съд – Бургас. Неговият защитник пледира той да бъде оправдан по обвинението за умишлено причиняване смъртта на родственицата си, като изтъкна, че по време на деянието е бил под стрес. Адвокатът поиска наказанието на подсъдимия да бъде намалено. Прокурорът и представителите на частното обвинение настояха магистратите да потвърдят присъдата на първоинстанционния съд като правилна и законосъобразна.

Самият Атанас Д. обясни, че съжалява за стореното и помоли за намаляване на наказанието.

Апелативен съд – Бургас ще се произнесе в законоустановения срок.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Прокуратурата проверява ромски изпълнения в Победа
Криминално проявен обра старица в Меден рудник
Пребиха и ограбиха възрастен в поморийско село
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.