Спорт
Атанас Божилов ще защитава днес световна титла
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Бургаският кикбоксьор Атанас Божилов ще направи първа защита на титлата на WAKO PRO. Това ще се случи днес в зала „Конгресна” във Варна. Наката ще се изправи в петрундов двубой по правилата на К-1 срещу португалеца Адолфо Барао. Срещата ще е под номер осем във файт картата на галавечерта, организирана от веригата за бойни спортове „SENSHI”.

Пояса на WAKO PRO капитанът на националния ни отбор по кикбос завоюва през април 2019 година. Тогава той успя да надвие беларусина Макс Сподаренко. Сега срещу себе си има не по-малко класен съперник в лицето на Барао, който е петкратен иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс. Сред активите му е и бронзов медал от европейското първенство по кикбокс К1 на WAKO. Портулецът е успявал да победи и двама българи в миналото.

 „Очаквам победа и защита на титлата, но мачът няма да е никак лесен. Противникът е малко по-висок от Наско, има добра боксова техника. Проучили сме го, направили сме стратегия как трябва Божилов да изиграе своя мач. Тактиката е да натиснем в последните рундове , за да може да използваме добрата физическа подготовка, в която се намира винаги Наката”, заяви пред вестник „Черноморски фар” личният треньор на Атанас Божилов – Николай Атанасов.

По-голямата част от подготовката на Божилов се състоя в Бургас с провеждането на спаринги в новия си клуб „Файт Фактори”, чийто основател е Атанасов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Добрите новини от efbet
Обявиха волейболния Нефтохимик за служебен шампион!
Удължиха принудителната почивка в Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.