Избори 2019
АТАКА осигури стипендии на трима младежи в Бургас
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Партия АТАКА осигури стипендии за подпомагане обучението на трима млади висшисти в Бургас. Това се случи по време на среща на лидера на партията Волен Сидеров и първия в листата за Евроизборите д-р Георги Димов с членове на партията в морския град. Идеята е по този начин да стимулират младите хора да завършат образованието си тук и най-вече да останат да се реализират в България.

„Това е нашата кауза. Тези млади хора тук до мен ще получат тази стипендия от „Атака“. Цялата ни листа е от млади хора, подбрани от зрителите на „Алфа“. Това беше един успешен експеримент и доказахме как демократично може да се нареди листа без партийната централа да се налага над хората. Този модел е добре да се приеме и от другите партии, надявам се да го направят. Ние със сигурност ще го изпробваме и на други избори, ще оставяме хората да избират и да посочват, а аз своята роля я имам като човека с опит, който застава зад младите, предава им опита, подкрепя ги и им казва: „Давайте напред, младите в атака!“, обясни Сидеров.

Водачът на АТАКА в листата за евровота д-р Георги Димов обясни, че в страната двата основни проблема са демография и доходи.

„Обезлюдяват се цели райони, извън София. Младите заминават, за да работят в чужбина за малко повече пари, често не това, което са учили, а много от тях са добре квалифицирани. Тук в България здравото християнско семейство вече е разбито – бабите и дядовците гледат внуците, родителите се мъчат“, посочи той.

Димов акцентира още, че кампанията си не са я стартирали с обещания, танци и концерти като други, а с писмо до Еврокомисията.

„Призив към г-н Юнкер за минимална европейска заплата, която ще върне младите обратно в България. Ние се мъчим да върнем българите обратно в България. Подпомагаме младите да останат в страната, помагаме им в образованието и реализирането им. Сигурни сме, че те ще останат тук, за да работят, да поддържат своите родители, за да подкрепят здравото християнско семейство. Призовавам всички партии в България да помагат на младите“, каза водачът на листата.

Стипендиантите Антон Вълков, Детелина Палова и Дарина Иванова изразиха благодарността си към партия АТАКА за каузата им.

„За мен това значи изключително много. Ще уча във висше училище по телекомуникации и пощи – „Компютърно администриране на софтуерни приложения“. Надявам се, че ще успея да прогресирам тук“, заяви Антон.

„В момента уча в Техническия университет „Компютърни системи“. Искам да се развивам в тази сфера. Тази стипендия ще ми помогне за това, втори курс съм и искам да променя нещата да са по-хубави за всички“, каза Детелина.

„На партия АТАКА бих казала, че съм много благодарна за подкрепата и за тази стипендия. Тя ще ми е от много голяма помощ. Радвам се за това, което правят и че искат да задържат младите хора в България“, обясни от своя страна Дарина.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
191 ще са секциите с машинно гласуване в Бургаска област
393 500 са бюлетините за областта
Пристигнаха бюлетините в РИК-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.