Крими
Антоан Подмола поиска домашен арест, съдът го остави в ареста
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Окръжен съд – Бургас остави в ареста Антоан Подмолов-Подмола. Той е обвинен в притежание на незаконни боеприпаси и разпространение на наркотици. 56-годишният мъж бе задържан през януари тази година в своята къща в поморийското село Каменар.

Тогава органите на реда откриха в къщата му 50 броя бойни патрони. Самите наркотици пък не бяха намерени в дома на Подмола, а в колата на единия от свидетелите по делото Мустафа. По думи на последния, както и на другия свидетел Мехмед Ахмед, конопът им е бил продаден от самия Подмолов. Задържаният продължава да не се признава за виновен по отношение на повдигнатите му обвинения.

На съдебното заседание Радостин Пенев, адвокат на обвиняемия, поиска мярката на неговия клиент „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека такава - „домашен арест“.

Според Пенев следственият експеримент е „опорочен“, тъй като са допуснати две съществени грешки, които са нарушили правото на защита на Подмолов.

„Следственият експеримент е проведен през нощта, а самото деяние, за което е обвинен моя подзащитен, е станало през светлата част на деня. Освен това единият от свидетелите – Мехмед Ахмед първоначално е казал, че не е видял как Антоан продава цигарата на клиента, а на другия ден си е „спомнил“ всичко“, каза още адвокатът.

Защитникът на Подмола разкри, че при претърсванията в къщата на подсъдимия органите на реда не са открили „дори и прашинка“ от наркотици.

По отношение на бойните патрони, които бяха намерени в дома на Подмолов, Радостин Пенев разкри, че са оставени от бащата на задържания и са напълно законни.

Адвокатът изтъкна и чистото съдебно минало на Подмола. Той е осъждан, но е реабилитиран.

От своя страна прокурор Червеняков коментира думите на Пенев, че казаното от него е съотносимо по друга фаза на делото. Държавният обвинител каза още, че двамата свидетели най-прецизно ще пресъздадат фактите, станали по време на самото престъпление.

Съдът счете исканията на адвоката на Подмола за неоснователни, като според съдия Иванов не са допуснати нарушения, които да налагат връщане на делото на прокурора за отстраняването на грешките.

„Вече му е повдигнато обвинение, много добре са очертани конкретните деяния, които Антоан Подмолов е извършил. Той е обвинен по три тежки престъпления и има опасност да се укрие“, аргументира се съдията по делото.

Според него една мярка като „домашен арест“ ще ограничи движението на Подмолов, но няма да спре възможността той да бъде посещаван от други хора, както и да осъществява връзка с тях.

Следващото съдебно заседание срещу 56-годишния Подмолов ще е на 14 ноември. Тогава трябва да бъдат разпитани и свидетелите по делото, както и вещите лица.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пияни зад волана масово се разминават с условни присъди
Гешев: Конфискация на автомобила на дрогираните и пияни шофьори
Кръв от рана издъни серийния обирджия Маймуната от Славейков
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.