Избори 2019
Ангел Джамбазки в Бургас: Имаме едно Отечество и трябва да го пазим
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Имаме едно Отечество и трябва да го пазим. Това призова в Бургас водачът на евролистата на ВМРО Ангел Джамбазки. Той бе в морския град като част от визитата си в региона. Тези думи той изрече на площад „Тройката“ пред симпатизанти по време на концерт с участието на ансамбли „Мездра“ и „Гоце Делчев“ и народния певец Илия Луков. Преди това Джамбазки се срещна с бургазлии в открита приемна също на площада.

„Много често съм чувал разни лицемери да обясняват част от думите на Левски как в свободна България сме щели да живеем всички заедно, но никога не довършват изречението на Апостола. А той казва: „Ще живеем в една държава българи, турци, арменци, евреи, но под закона български“. Това е което трябва да направим. Имаме едно отечество и трябва да го браним“, категоричен бе той.

Водачът на ВМРО за евроизборите акцентира и върху това, че трябва да се спазват българските традиции и ценности, а българите да останем обединени. За пример той даде красивите народни носии на ансамблите в концерта.

„Това е, което ни прави българи, това е което ни отличава от останалите, това е което изтъкава в нас любовта към отечеството. Предстоят ни много избори и на всеки един от тях ние трябва да вземем своята позиция в отбрана на нашата национална кауза, границите на България от мигранти и нашественици, в отбрана на нашия интерес срещу двойния стандарт при храни и каквото и да е било, в отбрана на нашето национално традиционно семейство от всякакви безобразия и джендър безумия. Това е, което трябва да направим. Трябва да се обединим родолюбци, учени, общественици в единната българска кауза и трябва да направим своя избор“, каза още Джамбазки и бе категоричен, че ВМРО се доказала като партия в Европарламента и може да се разчита на тях.

Той добави и че акцентът на кампанията на патриотичната партия ще е именно българското.

„Ние избрахме да правим нашата кампания не с кючеци и неразбираеми английски музики и с кюфтета и кебапчета. Ние избрахме да я правим с народна музика и танци. Благодаря и поздравявам ансамбъл „Мездра“, че са с мен толкова време и правят възможното да видите българския танц в неговата прекрасна и цветна красота. Хорото е това, което обединява нас българите. Няма много други народи по света, които да могат да се хванат ръка за ръка с непознати. Те са по-затворени и егоисти. Ние не сме“, обясни той.

Джамбазки продължи с патриотичната нотка и припомни на публиката, че българите сме древен народ, запазил идентичността си 1300 години на Балканите и всеки, който иска да ни дойде на гости ще трябва да се съобразява с правилата ни.

Любопитна история за прабаба си, която е свързана с Бургас разказа той след изпълнението на Илия Луков на песента „Ясец месец“.

„Тази песен я знам от баба ми, която е бежанка от Булгаркьой след разорението на тракийските българи през 13-та година, те са принудени да напуснат родните си места и с английски параходи през Кавала да дойдат в Бургас и първата им бежанска къща е била, където може би днес е Меден рудник. Тази моя прабаба губи 8 от 12 деца“, обясни Джамбазки.

Концертът продължи с хора на площад „Тройката“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
191 ще са секциите с машинно гласуване в Бургаска област
393 500 са бюлетините за областта
Пристигнаха бюлетините в РИК-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.