Айтос
Акробатиката обра спортните награди за 2019 година в Айтос
TразмерT

Отборът на Клуба по спортна акробатика „Орел"е №1, решиха айтозлии

С 62% от гласовете на айтозлии, титлата „Отбор на 2019-а“ заслужи Клубът по спортна акробатика „Орел" - Айтос. Клубът е регистриран през 1993 година като юридическо лице с нестопанска цел, но акробатиката води своето начало в град Айтос много преди това. Двама са треньорите, Катя Цанева и Мартин Бенов, които са подготвили няколко поколения успешни акробати. Отборът на клуба участва в държавни шампионати, международни турнири, европейски и световни първенства. Завоюваните златни, сребърни и бронзови медали от айтоските акробати на най-представителните международни състезания са израз на големия авторитет на айтоската акробатична школа.

Втора позиция в надпреварата между пет айтоски тима, заслужи отборът на Спортен клуб по борба „Айтос" с 18% от гласовете. Отборът с треньор Ружди Ахмед е номиниран за постигнати успехи на национални, държавни и републикански турнири. На държавното първенство за деца в град Горна Оряховица извоюва отборно шесто място. През месец юли на Балканския турнир в Република Турция, град Ялова, заслужи сребърните медали.

Бронзовият успех на Годишните спортни награди на Община Айтос `2019 е за мъжкия отбор на Футболен клуб „Вихър” - Айтос с треньор Милен Минчев. Клубът е сред  водещите отбори на „А“ окръжна футболна група и заема първи места в класиранията. Единственият отбор в групата, който се състезава в първенството само с местни футболисти, които дават всичко от себе си за доброто представяне на „Вихър" на свой и на чужд терен. В момента отборът заема първо място в А-окръжна футболна група с афинитет за влизане във В-Републиканска футболна група, където наистина му е мястото.

На четвърта позиция, участвалите в гласуването поставиха отбора на Баскетболен клуб „Вихър”-Айтос - момичета до 12 години. Петото място е за Волейболен клуб „Айтос”  отбор „кадети” под 18 години. Отборът е сформиран през месец септември 2017 година. Състои се от 11 състезатели. Капитан е Светослав Тодоров. Треньор на тима е Димитър Кавръков. Всички състезатели са картотекирани в Българска федерация по волейбол.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
Всички пешеходни пътеки в Айтос с нови пътни знаци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.