Айтос
„Абоба“ спечели волейболната купа на Община Айтос
TразмерT

В ХІІІ-то издание на великденския турнир по волейбол за мъже и юноши

 

Във връзка с Великденските празници за тринадесета поредна година, на 13 април, в спортна зала „Аетос” се проведе турнир по волейбол за мъже и юноши за наградите на Община Айтос. Турнирът беше организиран от „ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ - АЙТОС”, в състезанието премериха сили 7 отбора и 62 състезатели: „Пожарна“ – Айтос,   „Аматьорчетата“ – Айтос, „Мистър Пропар“ - град Айтос“, „Престиж“ - град Варна, „Хаштаг“ - град Бургас,  „Билярдо“ - Айтос,  „Абоба“ - Бургас, „Абоба волей“ - град Бургас.

Надпреварата се проведе по схемата „двойно елиминиране”, като срещите се играха в два от три гейма. След интересни и вълнуващи битки, до финала стигнаха „Билярдо“ и „Абоба“. По-добър се оказа тимът на „Абоба“, който спечели финалната среща с 2:0 гейма. В мача за третото място победата извоюва отборът на „Мистър Пропар", който надделя над „Хаштаг" с 2:0 гейма.

Община Айтос зарадва призьорите с купи, медали и предметни награди, които бяха връчени от председателя на ВК-Айтос – инж. Мариян Маринов. За всички участници бяха осигурени сандвичи, напитки и лакомства. В края на турнира бяха раздадени три индивидуални приза - плакети с логото на Община Айтос: „За най-добър нападател” - Благой Дечев от отбора на „Абоба”;

 „За най-добър разпределител” - Георги Попов от „Мистър Пропар“;

„За най-полезен състезател” - Цанимир Панайотов от „Билярдо”.

За „ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ - АЙТОС” периодът до началото на лятото ще е изпълнен с още спортни прояви - организиране на демонстрационни срещи по повод Деня на спорта - 17 май и на Детски турнир на 01-02 юни, по повод 1 юни - Ден на детето.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
Всички пешеходни пътеки в Айтос с нови пътни знаци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.