Созопол
80 души с имоти в Созопол и Черноморец пристигнали вчера
TразмерT

80 автомобила с хора от вътрешността на страната са преминали КПП-тата и се намират в Созопол и Черноморец. Това съобщи току що кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев. Той написа, че получавал много сигнали за „разхождащи се чужди хора“.

Ето какво обясни още Янакиев:

„Всички са с декларация за имоти в Созопол или Черноморец. Към настоящия момент София е затворена, но не е под карантина. Това не ни позволява да наложим задължителна карантина на тези придошли хора. Карантинизираните лица на територията на Община Созопол към момента са 21. Няма случаи на заразени хора...и дай боже, да си остане така!
Много важно е кой, как спазва противоепидемични мерки- маски, ръкавици, отстояние един от друг...това е и въпрос на лична отговорност - както към себе си, така и към другите.
Относно работата на кризисния щаб в Созопол: Извършени са всички предписани от Националния щаб действия.
Взети са мерки по дезинфекцията на населените места - ръчно и с машини. Там където е необходимо са доставени предпазни материали - маски, ръкавици, дезинфектанти. Благодарение на дарители се закупиха хранителни продукти и се доставят на нуждаещите се. Провежда се превантивен контрол над работещите магазини за спазване на противоепидемичните мерки.
Знам, че винаги може да се препоръча и още неща с оглед осигуряване на нашата безопасност. Моля, всеки който има препоръки, идеи или нужда от нещо във връзка с тази напаст COVID-19, да знае, че може да ми пише на лично или по телефон.

Бъдете здрави!“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поставят паметна плоча за Дървото на мира в Созопол
Промени по сметопочистването в Созопол за повече чистота
Катето Евро в подкрепа на туризма в Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.