Бизнес
65 души искат да са детегледачи
TразмерT

През изтеклия месец 236 лица са професионално ориентирани и консултирани, а 473 лица са участвали в групови мероприятия за професионално ориентиране, информиране и активно поведение на пазара на труда. Заявените свободни работни места на първичния трудов пазар в Дирекция „Бюро по труда”- Бургас за февруари са 698, информираха чрез прессъобщение от институцията.

Общият брой на регистрираните в ДБТ-Бургас към края на февруари безработни е 4337 души, като в община Бургас са 3488 души, община Средец – 660 души, община Камено – 189 души. Спрямо предходния месец е отчетено намаление от 144 души. В община Бургас намалението е със 152 лица.

По програми за обучение и заетост са участвали 53 лица. Изразходените средства са 34 355 лв.

По насърчителните мерки са работили 24 лица, от тях 14 в субсидирана заетост. Изразходените средства са 9215 лв..

По проект „Родители в заетост” подадените заявления от родители са 68, колкото са и заявленията от безработните/неактивните лица за детегледачки. Одобрени са 54 заявления от родители и 65 за детегледачки. Сключени са 27 тристранни споразумения и 24 трудови договора с наети лица за детегледачки. Действащи към момента са 66 договора.

По схема „Ваучери за заети лица”  са подадени 91 заявления, от които 84 са одобрени. Връчени са 66 уведомления за избор на обучаваща организация. Издадени са 29 ваучера. Стартирали са 7 курса с 23 обучаеми лица. Две лица са завършили обучението си.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
80 % от бургазлии декларират доходите си електронно
На летището кацат само товарни самолети
Българи в чужбина помагат на УМБАЛ Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.