Айтос
25 години Райко Иванов поддържа най-зеления футболен терен в областта
TразмерT

18 години косил 8-те дка с машинка, сега работи с трактор

 

Перфектен зелен терен посрещна футболните деца на община Айтос на Деветия общински турнир на 1 юни. „Такъв терен няма и в столицата - Райко е човекът, благодарение на който теренът на градския стадион е винаги в отлично състояние", коментираха с гордост футболни фенове.

Айтозлии са пестеливи на положителни оценки, но по отношение на качествата на Райко Иванов две мнения няма. В продължение на 25 години, той полага ежедневни грижи за футболното игрище. „Иска се постоянство, настояване, торове", коментира лаконично Иванов и с обич оглежда „произведението" си, да не би някъде да липсва тревичка. „Нищо не му липсва на терена, а по-добър служител по поддръжката няма в цяла България", хвали го и кметът Васил Едрев, минути преди да даде старта на традиционното детско състезание по футбол, посветено на Деня на детето.

Футболното игрище на градския стадион е с олимпийски размери - 8 дка и 200 кв. м. Райко признава, че абсолютно всеки ден се труди съвсем сам за доброто му състояние. Познава всеки сантиметър от терена. „Трябва да завали, за да почина, иначе всеки ден го поливам - сутрин и вечер. Тревата е естествена, игрището е направено през 1972 година, тогава е било зачимено. Започнали са да го ползват през 1973 година", разказва айтозлията. Според него всеки терен може да изглежда така, ако му се настоява и ако не пропускаш и един ден в грижа за него. А най-много го крепели торовете - тори се на два месеца, на седмицата два пъти пък се коси.

„От 7-8 години имаме и техника, нещата се случват по-лесно, благодарение на кмета Васил Едрев. Това е най-важното. 18 години съм косил с машинка, без трактор, без съвременна техника. През първия мандат кметът купи малко тракторче, през втория мандат Общината закупи и голям трактор. Сега поддръжката е механизирана, а това е много важно за тревата", казва още Иванов.

Гостуващите отбори още щом пристигали на стадиона в Айтос, първо хвалели терена. „Много го харесват, и в Бургас няма такъв", категоричен е Иванов. И е видимо доволен, защото сега е в преговори с кмета да бъде закупена машина за разчертаване на игрището.

НП

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Австралиец с айтоски корени дари средства на местните борци
Кметът Васил Едрев предпразнично посети директори на училища
Детските градини в Айтос отварят на 1 юни
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.