Бургас
200 души искат да излетят за Англия
TразмерT

Не е изненадващо това, че наши сънародници искат да се приберат в България. Недоумение буди желанието на 200 българи, които искат да летят за Англия.

За пристигащите тази вечер с полета от Великобритания  общинският щаб взе решени да се осигури безплатен транспорт до Бургас, стана ясно по време на брифинга на общинския кризисен щаб. „По-голяма част от пътниците не са жители на нашата община” коментира кметът Димитър Николов.

Д-р Паздеров, шефът на РЗИ, подчерта, че не само този полет, който пристига, а всички полети, които са осъществени откакто са въведени карантинните мерки  се обработват по определен алгоритъм.

Тази вечер Всеки пътник ще бъде термометриран поотделно и ще му бъдат връчени предписанията, които ги поставят под задължителна 14 дневна карантина. Те ще попълнят задължителните анкетни карти. Ангажират се допълнително служители към граничен и здравен контрол. Ще бъде осигурен и медицински транспорт за всеки случай.

Карантинните карти за онези, които не са от община Бургас ще бъдат изпратени по служебен път до съответните РЗИ-та, допълни д-р Паздеров.

На КПП  ще бъдат записани и данните на посрещачите и кого точно посрещат, за да има допълнителна информация в случай, че възникне необходимост за връзка с тях.

„Знам, че има настроения към тези наши съграждани. Съвсем нормално е когато се бедства всеки да се прибере в родната си страна. Недоумение буди у мене желанието на тези 200, които искат да излетят за Англия. По-голямата част от тях са българи”, коментира д-р Паздеров

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Димитър Николов: Продължаваме да изследваме рисковите групи
Започна раздаването на хранителни пакети
Бургазлия в столицата е с коронавирус
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.