Крими
17 години затвор за Атанас, прегазил до смърт братовчедка си в Карнобат
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

17 години затвор получи карнобатлията Атанас Динков, който прегази братовчедка си Мария Динкова до смърт. Това се случва по време на сватба в Карнобат. Случаят е отпреди 3 години, а от тогава семейството на Мария бере само мъки, тъй като няколко пъти делото бе отлагано.

Днес в съда Атанас бе с баща си, на една страна от останалото семейство. При опити на репортери да разговарят с тях, двамата реагираха агресивно. Роднините на Мария едва сдържаха сълзите си, чакайки присъдата.

Съдия Стефан Стойков обяви, че присъдата на Атанас ще бъде излежана при първоначален строг режим. Според магистрата Динков е извършил престъплението умишлено. Той трябва да плати и 1000 лева глоба. Семейството на пострадалата все още не са завели граждански искове за кръвнина. Освен близо максималната присъда на Атанас, която в случая е 20 години, той няма да може да шофира до живот.

След прочитането на присъдата, Атанас напусна съда с белезници, тъй като съдия Стойков измени и мярката му за неотклонение от „подписка“ на „задържане под стража“.

Роднините на Мария не бяха доволни. Майката Галина Динкова през сълзи заяви, че племенникът й заслужавал единствено смъртна присъда.

Решението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. Адвокат Красимир Кацарски, който защитава Атанас обяви, че ще обжалват, тъй като според него клиентът му е извършил престъплението по непредпазливост. Във фаталната нощ Атанас се е метнал на „Мерцедес“-а си след употреба на алкохол. Когато е заловен дрегерът е отчел 2.88 промила.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Окръжен съд - Бургас с подробни мотиви за прекратяване на делото за разрушената дюна
Атанас от Карнобат, който прегази братовчедка си на сватба, иска по-лека присъда
Жена падна в автобус, други две бяха блъснати докато пресичат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.