Бизнес
15 плажа и яхтено пристанище развяват „Син флаг“ това лято
TразмерT

В юбилейната 25-та годишнина от връчването на първия Син флаг в нашата страна Българско Движение „Син флаг“ оповести решението на Международното жури на Програма „Син флаг“ кои са единствените плажове и яхтени пристанища в България, наградени през 2020 година.

В края на април то заседава онлайн, за да оцени повече от 4500 плажове, яхтени пристанища и туристически кораби в Северното полукълбо, които са кандидатствали за Син флаг за сезон 2020.

Според журито сред най-добрите плажове и яхтени пристанища за 2020 година в световен мащаб се нареждат и българските носители на Син флаг, а това са плажовете Аркутино, Дюни-Юг,  Дюни, Созопол -Харманите, Созопол  - Централен,  Поморие - Изток, Несебър - Юг,  Слънчев бряг - Юг, Слънчев бряг - Централен, Слънчев бряг - Север,  Свети Влас - Нов, Слънчев ден, Златни пясъци, Албена, Бялата Лагуна и единственото отличено яхтено пристанище - марина "Диневи".

В юбилейната 2020-та година българското семейство на Син флаг се увеличава с три нови плажа – Аркутино, Дюни-Юг и Созопол - Централен, а два от миналогодишните наградени вече нямат Син флаг, но се надяваме отново да заслужат отличието.

Международното жури отчита специалната ситуация с коронавируса, пред която е изправен светът и която неизбежно ще засегне предстоящия сезон. То подчертава, че отличените със Син флаг трябва във всеки момент да отговарят на националните и международни здравни насоки и законодателства относно Covid 19.

По време на сезона и когато са отворени за обществеността те трябва да изпълняват, освен критериите на Програма „Син флаг“, и всички въведени здравни мерки, за да могат да веят Синия флаг.

Международното жури и Националното жури на Програмата също така изтъкват важната роля на Син флаг в тези критични времена, когато местните общности и туристите ще търсят по-сигурни и по-устойчиви дестинации. Наличието на Синия флаг е гаранция, че плажовете и яхтените пристанища са безопасни и в съответствие с националните разпоредби.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Биопродути, предлагани чрез интернет сайт, се оказаха от нелегална ферма
Без алкохолни турове това лято в Слънчев бряг
Българите пак ще пътуват – 63.7% планират пътешествие след ограниченията
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.