Бизнес
Заловиха бракониерски улов на черна мида и шаран
TразмерT

Служители на ИАРА, сектор РК Бургас, съвместно с морска администрация и гранична полиция установиха лица да извършват улов на черна мида в района на фарватера на 14 и 15 буй на пристанище Бургас днес сутринта. Съставен е протокол за нарушение на Закона за рибарството и аквакуртурите, а мидите са иззети.

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Бургас и служители от Обща администрация на ИАРА със съдействието на ОД на МВР - град Бургас извършиха  също и планирана съвместна проверка и обход на езеро Вая по вода. В продължение на три часа и половина в часовия диапазон от 05:00 до 08:30 сутринта екипите установиха поставени в работно положение хрилни мрежи и с улов в тях на шаран.

При обхода на езерото с патрулната лодка инспекторите забелязват и нарушители, които бягат и напускат местонарушението. На съхранение с констативен протокол срещу неизвестен нарушител са иззети 5  пластмасови лодки, една гумена и мрежите с дължина 1550 м и с размер на окото 40 мм. Рибата - 25 кг., е освободена и върната във водите на езерото. Акцията е част от мащабна кампания срещу нерегламентиран улов на риба и бракониерски набези.

.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Северният плаж в Бургас в конкуренция с Гърция за родния турист
С търговци налагали „такса корона вирус“ ще се разправят от КЗП
Търсят се кадри за новите социални услуги
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.