Бизнес
Професионалните брокери на недвижими имоти остават в услуга на гражданите
TразмерT

Независимо от спецификите на момента, в който се намираме, професионалните брокери на недвижими имоти няма да прекъснат своята работа в услуга на гражданите, а професионалните агенции за недвижими имоти няма да затворят своите врати. Това твърдят от Националното сдружение „Недвижими имоти”. А целта е опазването на живота и здравето на всички, затова се припомнят и основните правила за дезинфекция, както и използването на видеоконсултациите между брокери и клиенти онлайн, което допълнително намалява риска и пести време.

От Сдружението апелират към клиентите да избягват контактите и случайните огледи с множество случайни брокери на недвижими имоти, а да изберат свой личен доверен и професионален брокер.

„Призоваваме всички колеги от бранша да последват примера на членовете на НСНИ в прилагането на добри практики и да продължат да надграждат своите знания, умения и компетенции”, пише в изявлението.

И препоръчват активно използването на електронен подпис за електронно отдалечено подписване на документи, както от страна на юридическите, така и от страна на физическите лица.

„НСНИ приключва работата по стратирането на доброволния Професионален регистър на брокерите и агентите на недвижими имоти, с възможност за издаване и на професионални карти на членовете на НСНИ, които да дават бърз и преференциален достъп до предоставяните услуги „на гише“, се допълва още.

От друга страна призовават гражданите, които имат нужда от жилище под наем да не се поддават на фалшиви и заблуждаващи обяви на откровено измамни „фирми“, а да изберат информирано свой доверен брокер, и призовават всички свои колеги да работят етично. А също така и с повишаване на дигитализацията на бранша чрез повсеместно електронното обслужване и получаване на колкото се може повече от необходими документи неприсъствено.

„Призоваваме банковите институции да проявят далновидност и да приложат лихвени ваканции при ипотечните кредити на българските граждани”,  се казва още в писмото. А към инвеститорите обръщението е да бъдат отговорни при продажбите „на зелено“.

Обръщението  завършва  с думи на подкрепа за лекари, медицински сестри и всички, които полагат нечовешки усилия за спасяването на всички застрашени наши съграждани, поемайки огромен риск за своя живот!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
80 % от бургазлии декларират доходите си електронно
На летището кацат само товарни самолети
Българи в чужбина помагат на УМБАЛ Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.